Yabancı öğrenci sayısında Türkiye ilk 10’a girecek

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrenci sayısında Türkiye ilk 10’a girecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2022 07:00

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, uluslararası öğrenci sayısının yüzde 2.9’una Türkiye’nin ev sahipliği yaptığını belirterek, “Türkiye dünyada en çok uluslararası öğrenciye sahip ilk 10 ülkeden biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Uluslararasılaşma ve Türkiye’deki Üniversitelerin Uluslararası Görünürlülüğünü Artırma Çalıştayı, Ankara’da düzenlendi. Çalıştayda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye’nin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi olduğunu söyleyerek, özetle şunları ifade etti:

“Türkiye yükseköğretim sisteminde uluslararası öğrenci sayısı açısından büyük bir ivme yakalamış görünüyor.Dünyada 2000 yılında 2.1 milyon olan toplam uluslararası öğrenci sayısının 2021 yılında 3 katına çıkarak 6.3 milyonu geçtiğini görüyoruz. Uluslararası öğrenci sayılarımız gün geçtikçe artıyor.

300 BİNDEN FAZLA

Türkiye’de 2000 yılında yaklaşık 18 bin kayıtlı uluslararası öğrenci varken, 2022 yılı itibarıyla 198 ülkeden gelen 300 binden fazla uluslararası öğrenciye sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. UNESCO İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre, 2000 yılında tüm dünyada eğitim gören uluslararası öğrenci sayısının sadece yüzde 0.83’ü Türkiye’de eğitim görürken, güncel verilere göre, tüm dünyadaki uluslararası öğrenci sayısının yüzde 2.9’una Türkiye ev sahipliği yapıyor. Yaptığımız hesaplamalar, UNESCO verilerinin önümüzdeki yıl güncellenmesi durumunda, Türkiye’nin dünyada en çok uluslararası öğrenciye sahip olan ilk 10 ülkeden biri olacağını gösteriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!