Wc ne demek ve açılımı nedir? Wc neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Wc ne demek ve açılımı nedir Wc neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 19:39

WC açılımı en çok merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından oldukça önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan WC ne demek ve açılımı nedir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla doğru bir şekilde kullanabilirsiniz. Sizin için WC ne demek ve açılımı nedir? WC neyin kısaltması detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 WC İngilizcede Water-Closet anlanına gelen ve tuvaletlerde kısaltma olarak kullanılan bir kelimedir. Dünya üzerinde birçok tuvalette WC yazısı kullanılır ve Türkçe olarak düz bir çeviri yapıldığında Su-Klozet anlamını taşımaktadır. 

 WC Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 WC İngilizce kelime olarak neredeyse tüm dünya üzerinde kullanılmaktadır. Açılımı Water-Closet anlamına gelen WC tuvaletlerin üzerinde kullanılmaktadır. Su-Dolap ve Su-Klozet anlamına gelen WC 20.yy'ın ortalarına gelene kadar yalnızca İngiltere'de kullanılsa da daha sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Açıklamasının bilinmesi kısaltmaların doğru kullanılmaları için önem teşkil etmektedir. 

 Dilimizin anlaşılması için kelimelerin anlamlarının ve uzun-kısa hallerinin bilinmesi gerekir. Ülkemizde ve neredeyse tüm dünyada tuvaletlerin üzerinde ya da yakınlarında WC yazısı bulunmaktadır fakat birçok kişi bunun açılımını bilmemektedir. Bu nedenle internette en çok araştırılan ve açılımının merak edildiği kelimelerden biri WC olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

 WC Neyin Kısaltması 

 Water-Closet kısaltması olarak kullanılan WC tuvaletleri göstermek için tuvalet kapılarını yazılan bir kısaltmadır. İlk olarak İngiltere'de kullanılan bu kısaltma zamanla tüm dünyada kullanılır bir hale gelmiştir. Bu nedenle açılımının ve anlamının bilinmesi önemli olan kelimelerin başında gelmektedir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!