Güncelleme Tarihi:
Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar için okulların açılmasının çok farklı bir dönemin de açılması anlamına geldiğini, bu dönemde edinilen alışkanlıkların ileride izlerinin sürülebildiğini belirtti.
Bu izlerin en başında da beslenme alışkanlığının geldiğine dikkati çeken Çetin, ilköğretim okullarındaki, hatta liselerdeki kantinlerin bu alışkanlıklarda çok önemli bir rol oynadığını kaydetti.
Türkiye'de okul kantinlerinin hatalı beslenme alışkanlıklarının temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Çetin, açıklamasında şu görüşleri savundu:
“Ailede ve okulda beslenme ile ilgili bilgilerin yetersiz verilmesi ya da verilmemesi ve çocukların büyük çoğunluğunun kantinlerde hamburger, tost, kızarmış patates, cips, gazlı içecekler gibi şeker, yağ ve karbonhidrat bakımından yüksek olan besinleri tüketmeleri, günlük almaları gereken vitamin ve özellikle kalsiyum minerali bakımından yoksun beslenmeleri, büyüme ve gelişmelerini olumsuz yönde etkilemektedir. Yemek servisi olan okullardaki yemeklerin ise çocuklar tarafından sevilmemeleri veya 'ucuz olsun' diye kalitesiz yemeklerin verilmesi çocukları kantine yöneltmektedir.”
Çetin, çocukların beslenmesinde, başta aileler olmak üzere okul aile birliklerine ve okul müdürlerine önemli görevler düştüğünü belirterek, aile içinde ve okulda beslenme alışkanlıklarıyla ilgili bilgiler verilmesi gerektiğini, ayrıca kantinlerin mutlaka, hijyen ve yiyeceklerin içeriği açısından çok sıkı biçimde denetlenmesi gerektiğini kaydetti.