Güncelleme Tarihi:
Yaşar Üniversitesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği kapsamında, Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından, velilere, çocuklarının internette karşılaşabileceği riskler ve internette çevrimiçi güvenlikle ilgili eğitim verilecek. Ayrıca, öğrencilere “Sosyal sorumluluk ve girişimcilik” eğitimlerinin yanı sıra liselilere de “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek.
“Her zaman hazırız”
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile iki kurumun temsilcileri katıldı. Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, sorumluluk duyarlılığı ile bu protokole imza attıklarını belirterek, “İzmirli eğitimcilerle kalplerimizin birlikte olduğunu, bu işbirliğimizle bir kez daha gösteriyoruz. Bugüne kadar birçok projede işbirliği yaptık. Üniversitemizin tüm imkanlarının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz için kullanmaya her zaman hazırız” dedi.
Velileri bilinçlendirme projesi
İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında, çocukların vakitlerinin büyük çoğunluğunu bilgisayar ve internet başında geçirdiğini belirten Prof. Dr. Dinçer, “İnternete giren çocuklar, farkında olmadan birçok tehlikeyle de karşı karşıya kalıyor. Çocukları, bu tehlikelerden, siber zorbalıktan korumak için onları bilinçlendirmek ve doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor. Asıl önemli olansa ailelerin bilinçlenip çocuklarını doğru yönlendirmeleri. Protokol kapsamında, veli gruplarına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı güvenli internet kullanımı eğitimlerini düzenleyeceğiz. İnternette çocukları bekleyen tehlikeler, güvenli internet uygulamaları, bilgi güvenliği gibi konularda velilerin bilgilendirilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.
“Eğitimin kalitesine yansıyacak”
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise bugüne kadar Yaşar Üniversitesi ile birçok projeye imza attıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz, idarecilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini artırmaları için birlikte bugüne kadar çeşitli eğitim programları düzenledik. Eğitimcilerimizin motivasyonlarını yükselterek uzmanlık dallarına göre çağdaş nesiller yetiştirme yolunda adımlar atması için kaliteli, üretken ve verimli insan kaynağı için bu tarz işbirliklerini önemsiyoruz” dedi.
Her türlü bağımlılıkla mücadele vurgusu
Her türlü bağımlılıkla mücadele ettiklerinin altını çizen Ömer Yahşi, şunları söyledi:
“Milli Eğitim olarak tüm bağımlılıklarla mücadelede ediyoruz ve bu bizim için en önemli önceliklerimizden. Özellikle rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknoloji bağımlılığı da çağımızın en sık karşılaşılan bağımlılık türlerinden biri. Ayrıca, öğrencilerimizin siber alemde yaşayabileceği zorbalık, taciz, hakaret gibi istenmeyen durumlara karşı bilinçli olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Bu protokolde yer alan güvenli internet eğitimini de bu nedenle çok önemsiyoruz.”
Neler yapılacak?
Protokol kapsamında ilk etapta 3 bin öğrenciye yönelik “Kariyer Rehberliği” eğitimi düzenlenecek. Üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler, meslek seçimi konusunda bilgilendirilecek. Veli gruplarına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı güvenli internet kullanımı eğitimleri düzenlenecek. Ortaöğretim öğrencilerine, radyo program yapımcılığına ilişkin bir dizi uygulamalı eğitim verilecek. Çeşitli liselerden bu konuda ilgili öğrenciler bir dönem boyunca Yaşar Üniversitesi'nde radyo program yapımcılığı, metin yazarlığı, kurgu, ses gibi eğitimler alarak kendi radyo programını hazırlayıp sunacak. Ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk ve girişimcilik eğitimleri verilerek bir proje yarışması düzenlenecek. Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çeşitli programlara akademik destek sağlanacak. Ayrıca, rehber öğretmenlere yönelik olarak çeşitli mesleki eğitimler ve seminerler verilecek.