Vehbi Koç

Güncelleme Tarihi:

Vehbi Koç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 12:39

Vehbi Koç'un yazdığı kitaplar

Haberin Devamı

 VEHBİ KOÇ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

HAYAT HİKAYEM

 

Vehbi Koç "Hayat Hikáyem" başlıklı ilk kitabında 1973 yılına kadar yaşadıklarını, tecrübelerini geniş bir yelpazede sundu.

 

Vehbi Koç, bu kitabını şu sözleriyle anlatıyordu:

 

"Memleketimizde çeşitli konularda pek çok değerli eser yazıldı. Bugüne kadar birçok büyük, bilgili ve zeki işadamımız yetiştiği halde, onların hayatını ve tecrübelerini anlatan bir kitap yazıldığını sanmıyorum.

 

Haberin Devamı

Ben, Cumhuriyet devrinde yetişen bir işadamıyım. Elli yılı aşan iş hayatımı kaleme almayı çoktandır tasarlamakta idim. Günlük işler ve birbirini kovalayan olaylar yüzünden yerine getiremediğim bu isteğimi Cumhuriyet'in 50. yılı olan bugünlerde gerçekleştirebildiğim için mutluyum. Okuyucularım bu kitapta, esnaflıktan başlıyarak bugünkü durumuna gelinceye kadar geçen hayat hikáyemi bulacaktır."

 

HATIRALARIM, GÖRÜŞLERIM, ÖĞÜTLERIM

 

1973 yılında yazdığı Hayat Hikáyem isimli kitabıyla o zamana kadarki yaşamını aktaran Vehbi Koç, 1970'li yıllardan sonra yaşadığı günleri, iş ve hayat tecrübelerini 1987 yılında kaleme aldığı "Hatıralarım, Görüşlerim, Öğütlerim" adlı kitabıyla Türkiye'ye sundu. Kitabın önsözünde şöyle diyordu:

 

"Bu insan; sağlıklı, kafasını ve bedenini çalıştırma alışkanlığı kazanmış, dakik, sabırlı, inançlı, sadık, uyanık, düşünen, teknolojiye ve çağdaş gelişmeye inanan, başarılı olmasını ve para kazanmasını bilen, kazandığı parayı hayır işlerinde de kullanan, sağlık, kültür, sanat hizmetleri ve eğitime ağırlık veren, demokrasiye inanmış ve memleketini seven bir insan...

 

Haberin Devamı

Hayatının iki temel ilkesi, "kurmak" ve "yaşatmak"tır.

 

Bu ilkeler, meydana getirdiği kuruluşların başarılı, güvenilir, uzun ömürlü olmasını ve müesseseleşmesini sağlamıştır.

 

Anılarım, Görüşlerim, Öğütlerim kitabı, yarım yüzyılı aşan bir tecrübeler dağarcığıdır.

 

Amacı, gelecek kuşaklara ışık tutmaya, onlara fayda sağlamaya yardımcı olmaktır.

 

Insanların belirli ilkeleri olmalıdır.

 

Bunlar, hem iş hayatında, hem de şahsi yaşantıda bir denge ve istikrar içinde yürütülürse anlam taşır, kalıcı ve güvenilir olur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!