Var ne demek ve açılımı nedir? Var neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Var ne demek ve açılımı nedir Var neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 23:33

Futbol dünyası içerisinde geçen kelimelerden birisi olarak VAR, son dönemlerde daha da dikkat çeken bir kavram haline gelmiştir. VAR kelimesi hakem uygulaması ile ilgilidir ve açılımı açısından da pek çok insan tarafından merak edilir. VAR kelimesinin futbol dünyası için ne anlam ifade ettiğini merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Futbol dünyasında bir süredir var olan Video Hakem Uygulaması (VAR), artık daha sık kullanılır hale gelmektedir. 

 VAR Kelimesi Ne Anlama Geliyor ve Açılımı Nedir? 

 Video Assistant Referee adının kısaltılmışı olan VAR kelimesi, İngilizce kökenli bir kavram olarak bilinir. Ülkemizde maçlar için yeni yeni kullanılan bu sistem, Avrupa'da daha uzun süredir aktif olarak maçların seyri adına tercih edilmektedir. A seviyesinde yer alan milli takımların performans gösterdiği hazırlık maçları ve alt yaş serisinde yapılan birçok turnuvada kullanılan ve birçok farklı şekilde test etmeyi sağlayan VAR, futbol sektöründe uzun zamandır anlaşmazlıklara sebep olan pozisyonları engellemeyi hedefleyen bir sistem olarak dikkat çekiyor. 

 VAR Çalışma Sistemi Nasıldır? 

Haberin Devamı

 Video Hakem Uygulaması (VAR) kısaca; maç esnasında hakeme kararsızlık yaşatan ya da futbolcuların çok itiraz ettiği bir pozisyon karşısında, hakemin ekran aracılığı ile pozisyonları tekrar izlemesini sağlayan ve diğer hakemlere kulaklık ile bilgi verebildiği diğer hakemlerden gelen geri dönüşe bağlı olarak kararın verildiği bir uygulama olarak kabul edilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!