Valilikten YGS adaylarına ‘nüfus cüzdanı’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Valilikten YGS adaylarına ‘nüfus cüzdanı’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 14:38

İstanbul Valiliği’nden, YGS'ye girecek ve nüfus cüzdanı değişikliği başvurusunda bulunan adaylar için yapılan açıklamada, mevcut soğuk damgalı kimliklerin geçerli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek adaylar için bir duyuru yayımladı. Son günlerde yoğun bir şekilde ilçe nüfus müdürlüklerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda bulunulduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, soğuk damgalı nüfus cüzdanlarının ve geçici kimlik belgelerinin, yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olduğu anlatıldı. Açıklamada uygulamanın Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı’na da bildirildiği ifade edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2017 yılı YGS’ye girecek olan öğrencilerin, mevcut nüfus cüzdanlarının ve geçici kimlik belgelerinin geçerli olmadığı iddiası üzerine son günlerde yoğun bir şekilde İlçe Nüfus Müdürlüklerimize Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda bulundukları tespit edildi. Bu kapsamda nüfus cüzdanının kaybolmuş, tahrifata uğramış ve kullanılamaz duruma gelmiş olması halleri dışında, mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları ve geçici kimlik belgeleri, yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerlidir. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın 9 Ocak 2017 tarih ve 4750 sayılı yazıları ile uygulamanın bu doğrultuda yapılması, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!