Vakıflar Milli Eğitim'i icraya verdi

Güncelleme Tarihi:

Vakıflar Milli Eğitimi icraya verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 17:08

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kirya verdiği ve Edirne Lisesi olarak kullanılan 200 yıllık tarihi binanın 5 yıllık kirasını alamadığı için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünü icraya verdi.

Haberin Devamı

Eski İstanbul Caddesi üzerinde bulunan ve 1980’li yıllarda Eğitim Enstitüsü olarak hizmet veren tarihi bina, o yıllarda kundaklanarak yakıldı. 1989 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen bina nestore edildikten sonra 2001 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Edirne Lisesi olarak kullanılmak üzere aylık 800 YTL’ye kiraya verildi. Aradan geçen 5 yıl içinde hiç kira ödenmeyince, Vakıflar Bölge Müdürlüğü alacaklarının tahsili için Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü aleyhinde icra takibi başlattı.

Mili Eğitim Müdürlüğü’nün, mülkiyeti vakıflara ait olan tarihi binayı şu ana kadar hiçbir kira bedeli ödemeden kullandığını söyleyen Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Söz konusu binanın tapusu 1989 yılında Hazine'den vakıflara devredildi. Biz de Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak binayı restore ettikten sonra Edirne Lisesi olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kiraya verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü bu güne kadar kira bedelini ödemediği gibi, resmi yazılarımızın hiçbirine cevap da vermedi. Biz de yasal hakkımızı kullanarak alacağımızın 40 bin YTL’lik bölümünün tahsili için icraya başvurduk” dedi.

Haberin Devamı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 40 bin YTL’lik kira bedelinin tahsili için icra takibi başlattığını doğruladı ancak başka bir açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!