Uzmanlar: Servislerin sorunu denetimsizlik ve eğitimsizlik

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar: Servislerin sorunu denetimsizlik ve eğitimsizlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 13:09

Okullardaki güvenlik konusu ve yapılması gerekenler üniversitede tartışıldı. ‘Okul Güvenliği Çalıştayı’nda konuşan ve güvenlik danışmanlığı hizmeti veren City Security Group CEO’su Osman Öztürk, öğrencilerin yüzde 15’inin okula delici ve kesici aletle geldiğini, ailelerin yüzde 73’ünün okul güvenliğinden endişe ettiğini söyledi. Öztürk, son zamanlarda gündeme gelen okul servisi güvenliğiyle ilgili ise, “Okul servislerinde yaşanan sorunların nedeni denetimsizlik ve eğitimsizlik” dedi.

Haberin Devamı

Okullardaki güvenlik sorunlarının tartışıldığı ‘Okul Güvenliği Çalıştayı’ akadamisyenlerin ve uzmanların katılımıyla dün düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi ve güvenlik danışmanlığı hizmeti veren City Security Group tarafından düzenlenen çalıştayın öne çıkan konularından biri de son günlerde okul servislerinde yaşanan sorunlar oldu.

“Okul servislerinde yaşanan sorunların nedeni denetimsizlik ve eğitimsizlik” diyen City Security Group CEO’su Osman Öztürk, bu konuda önlem alınması gerektiğini söyledi. Servisler arası rekabetin öğrenci ve velilere yansıdığını belirten Öztürk, bu konuya çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 75’İ SERVİS KULLANIYOR

“Yaptığımız araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 75’i servislerle okula gidiyor. Servislerin eğitimsizliği ve denetimsizliği özellikle sürücülerin, servis rehberlerinin gerekli eğitim standartlarına, sertifikalarına sahip olmayışı, bu konuda okul ve veliler tarafından yetkili bir denetim mekanizmasının geliştirilememesi, kamu gücü tarafından bu konuya ilişkin alınan önlemlerin daha da duyarlı hale dönüştürülmesini gerekli kılıyor. Servislerde son dönemlerde yaşadığımız rekabetten kaynaklanan silahlı çatışma olayları, en son bir devlet okulunun bahçesinde veli ve öğrencilerin gözleri önünde sürücülerin birbirine ateş etmesi buradaki mafyatik bazı unsuların varlığını da göstermesi açısından çok önemli. Bu konuya kesinlikle çözüm bulunması gerekiyor. Görselliği olan binalar yaparak eğitimi geliştiremeyiz. Mutlaka güvenlik en ön boyutta. Güvenli iklim okullarda yaratılmalı. Servisler için özellikle çocukların servislere binişleri, inişleri servislerde geçirdikleri süreç, emniyet kemerlerini takmaları, sürücülerin küfürlü ve hakaret içeren davranışlarının olmayışı, rehberlerin çocuğa nasıl davranması gerektiğini bilmesi çok önemli. Birçok yaralanma olayı servislerde oluyor. Çocukların okula yabancılaşması, okul terki ve devamsızlık gibi eğitim gelişimini kısıtlayan etkenlerin başında da servislerde yaşanan bu tür güvensiz davranışlar geliyor.”

Haberin Devamı

OKULLARIN YÜZDE 62’SİNDE ŞİDDET OLAYLARI YAŞANIYOR

Haberin Devamı

Öztürk, öğrencilerin yüzde 15’inin okula delici ve kesici aletlerle geldiğini, bu konuda da önlem alınması gerektiğini belirterek,

“Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki Türkiye’deki okulların yüzde 62’sinde şiddet olayları yaşanıyor ve ailelerin yüzde 73’ü çocukların okulda olduğu saatlerde güvenliğinden endişe duyuyor. Yine velilerin yüzde 64’ü çocuğu okula giderken güvenliğinden endişe duyduklarını ifade ediyor. Öğrencilerin silah ve bıçak ile okula gelmeleri önlenmeli. TBMM araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 15’i okula delici, kesici alet ve silahla geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı verileri, ülkemizdeki okulların yüzde 61’inde hiçbir güvenlik görevlisi bulunmadığını gösteriyor.” 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!