Üsküdar’a yeni okul açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üsküdar’a yeni okul açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 15:38

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “İstanbul’da okulları yeniden yapmak ve güçlendirmek için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vali Mutlu, İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında Üsküdar’da yıkılıp yeniden yaptırılan Sultantepe Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı.
Mutlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul’da okulları yeniden yapmak ve güçlendirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Mutlu, kentte 500’den fazla okulu güçlendirdiklerini, 175 okulu da yıkıp yeniden yaptıklarını anlattı.
Mutlu, bundan sonra da problemli okullarda çocukların güvenli eğitim görmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini kaydederek, bu hizmetlerde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin büyük katkısı olduğunu aktardı.
Vali Mutlu, “Yapımı devam eden okulları kısa süre içerisinde bitirmeye çalışacağız. Böylece güzel yavrularımızın yüzünü daha fazla güldüreceğiz. Bu okulun açılışı gibi diğer okulların da açılarak İstanbulumuza kazandırılmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra okulun açılış kurdelesini Mutlu ile Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Belediye Başkanı Mustafa Kara birlikte kesti. Mutlu, açılıştan sonra okulu gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!