Güncelleme Tarihi:
Gastronomi eğitimi her yıl daha da gelişiyor. 2018-2019 öğretim döneminde gastronomi bölümü öğrencilerine kapılarını açacak olan Beykoz Üniversitesi, düzenlediği çalıştayda eğitim anlayışı hakkında bilgi verdi. Üniversite; hayal gücünden yemeğin tarihçesine, sanat algısından gıdaların yetiştirilme koşullarına kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsayan bölümün eğitim çalışmalarını ortaya koydu. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ev sahipliği yaptığı gastronomi çalıştayın moderatörlüğünü ekonomist ve danışman Serdar Yurdakul yaptı. Açılışta konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz, Beykoz Üniversitesi’nin yeni Gastronomi Bölümü’nün eğitim anlayışı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Güz, eğitim müfredatının; sadece yemek yapabilmek üzerine değil, yemeğin tarihçesinden hayal gücüne, sanat algısından gıdaların yetiştirilme koşullarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını anlattı.
UZMANLAR DEĞERLENDİRDİ
İki bölümden oluşan çalıştayda, önce gastronomi eğilimleriyle sektörün durumu tartışıldı. İkinci kısımda katılımcılar, gastronomi eğitiminin gelmesi gereken noktayla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi. Çalıştaya Süleyman Dilsiz, Alper Gergin, Ayşecan Tüfekçioğlu, Ayfer Yavi, Başak Karaca, Dr. Nurhayat Gül, Güzin Yalın, Ozan Kutsal, Özgür Bakır, Dr. Deniz Özden, Dr. Ali İhsan Pirgan ile Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok gibi alanında uzman isimler katıldı.