Üniversitelilerden hastanedeki çocuklara destek

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden hastanedeki çocuklara destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 11:32

Çocukların sevinmesi için projeler geliştiren üniversite öğrencileri, üç yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi’nde tedavi gören çocuk hastaları mutlu etmek için çabalıyor.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri Ezgi Usluer, Fulya Sivritaş, Selin Akay ve Merve Öztürk, gönüllü olarak giriştikleri işte, hasta çocukların tedavilerinde yaşadığı sıkıntıları unutturmak için uğraşıyor. Ezgi Usluer, arkadaşlarıyla bütün malzemeleri kendileri alarak poğaça, muffin yaptıklarını ve bir bütçe oluşturduklarını belirterek, “Elde ettiğimiz bütçemizle çocuk onkoloji servisinde tedavi gören çocuklar için farklı etkinlikler yapıyoruz. Geçen yılki oluşturduğumuz bütçemizin bir kısmıyla çocukların ilaç aldıkları zaman yaşadıkları sıkıntıları bir nebze unutturabilmek ve onların eğlenebilmesi için birkaç tablet aldık. Kalan bütçemizle de çeşitli etkinlikler yaptık” dedi.

Bu yıl yeni girişimlerde bulunduklarını aktaran Usluer, hasta çocukların ve velilerin katıldığı bir kahvaltı organize ettiklerini de belirtti. 3 yıldır farklı etkinlikler yaptıklarını söyleyen Usluer, hastane içinde mutfak ve oyun alanı olduğunu, çocuklarla kurabiye yaptıklarını ifade etti. Usluer, “Bütçemiz bitince yılda bir kez ev yapımı ürünler sunuyoruz. Elde ettiğimiz geliri de yıl boyunca çocuklar için çeşitli etkinliklere kullanıyoruz. Onlarla birlikte kurabiye yapıyoruz. Böylece onların dikkatini farklı ve güzel konulara çekebiliyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Üç yıldır sürdürüyoruz ve devamını da getireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!