Üniversitede TUSAŞ-Airbus işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede TUSAŞ-Airbus işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 13:30

Kahramanmaraş’ta havacılık meslek yüksekokulu açılmasına yönelik ilk adımlar atıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde kurulacak yüksekokul için ‘Airbus ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ)’ arasında  Havacılık Meslek Yüksekokulu protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

“Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Bünyesinde Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu Kuruluş ve Yapım Anlaşması” için düzenlenen imza töreni Ankara’daki  TUSAŞ’ta gerçekleştirildi.

DEPREM BÖLGESİNE HAVACILIK MYO
İstiklal Üniversitesi Karacasu Kampüsü’nde 7 bin 260 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Meslek Yüksekokulu (MYO) ile ilgili, imza töreninde konuşan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topçuoğlu şunları söyledi;

“Depremlerin hemen sonrasında YÖK deprem bölgesindeki yükseköğretim kurumlarının savunma sanayi sektörüne yönelik çalışmalarını tespit etti. Yapılan tespitler neticesinde savunma sanayi sektörünün deprem bölgesindeki üniversitelere verebileceği destekler belirlendi. Aynı şekilde üniversitelerin sektöre ne türlü katkılar sağlayabileceğinin tespiti de yapılarak bütün bu çalışmaların sonuçları Savunma Sanayi Başkanlığına iletildi. Deprem bölgesine en büyük desteği veren kurumlardan biri de TUSAŞ’tır.

Haberin Devamı

UÇAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DE OLACAK
Böylesine önemli bir eğitim yatırımının deprem bölgesindeki bir üniversitemize yapılıyor olması hem bölgemiz hem de ülkemiz için önemli bir moral ve motivasyon kaynağı olacaktır. TUSAŞ’ın faaliyet alanları ve kurumsal niteliği dikkate alınarak Meslek Yüksekokulunda açılacak bölümler başta havacılık ve uzay sanayi olmak üzere imalat sanayi sektörünün ihtiyaçlarına öncelik verecek şekilde Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve TUSAŞ koordinasyonunda belirlenecek. Bu bölümlerin onayları da Yükseköğretim Kurulu tarafından gerçekleştirilecek. İlk aşamada açılacak olan bölümler makine, metalürji ve uçak teknolojisi olarak belirlendi. Bunlar, savunma sanayi ve havacılık sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanların yetişmesi açısından öne çıkan bölümler. Ülkemizin bu sektörlerde son yıllarda gösterdiği büyük ilerlemeye burada yetişecek nitelikli insan gücünün ayrı bir ivme kazandıracağı kesin. Yükseköğretim Kurulu olarak eğitimde kaliteyi, üniversite-sektör iş birliğini ve ülkemizin stratejik hedeflerini önceleyen bir anlayışla hareket ediyoruz.  AIRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu tamamlandığında bütün bu önceliklerimize cevap veren çok kıymetli bir eğitim kurumu ortaya çıkacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!