Üniversitede ‘organik yumurta’ üretiliyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede ‘organik yumurta’ üretiliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 11:11

Gümüşhane Üniversitesi bünyesindeki Organik Tarım Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde, yöre insanının dikkatini organik üretime çekmek amacıyla organik yumurta üretimine başlandı.

Haberin Devamı

Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu bünyesinde hizmet veren Organik Tarım Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nce, yöre insanının dikkatini organik üretime çekmek amacıyla organik yumurta üretiliyor.
İlçede kibrit fabrikası olarak hizmet verdikten sonra kapanan ve bir süre önce atıl vaziyetteyken üniversiteye devri yapılan bina ve arazisi, merkez tarafından organik tavuk çiftliğine dönüştürüldü. 120 metrekare kapalı alanın yanı sıra 3 bin metrekare tel örgülerle çevrilmiş açık alanı bulunan çiftlikte bin tavuk bulunuyor.
Organik Tarım Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, üniversite olarak Kelkit Havzası’nın sahip olduğu organik tarım potansiyelinin farkında olduklarını ve bu doğrultuda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Merkezin, bölgedeki çiftçilere yol gösterici çalışmaları hayata geçirmek amacıyla kurulduğunu ve bu noktadan hareketle ilk çalışmaya organik yumurta üretimiyle başladığını ifade eden Yıldırım, “Çiftliğimizi hazırladıktan sonra, Ankara Tavukçuluk Araştırma Merkezi’nden ilk etapta bin civciv aldık. Geçen sürede civcivler tavuk düzeyine geldi ve yumurtlamaya başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!