Üniversitede gerçek gibi yangın tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede gerçek gibi yangın tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 15:01

Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bitlis Eren Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Öğrencilerin de katıldığı tatbikattaki görüntüler, gerçeğini aratmadı.

Haberin Devamı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma ekipleri ile itfaiye ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği okulda çıkan yangın ve ardından meydana gelen deprem sonrası üst katlardaki yaralıların tahliyesi ve ambulanslarla hastanelere kaldırılması canlandırıldı. Okulda yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, alarmı duyan öğrenciler dışarı koşarken, sağlık görevlileri öğrencileri sakinleştirerek binayı hızlı bir şekilde tahliye etmelerini sağladı. Daha sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulun üst katında dumandan etkilenen öğrencileri itfaiye merdiveniyle dışarı çıkardı. Öğrenciler, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ayrıca deprem tatbikatının da yapıldığı okulda, senaryo gereği dersliklerde mahsur kalan ve enkaz altında kalan öğrenciler, ekipler tarafından kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.

Haberin Devamı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Maşallah Bayav, sivil savunma ve deprem haftası etkinlikleri çerçevesinde Bitlis Eren Üniversitesi'nde gerçeği aratmayan bir tatbikat düzenlediklerini söyledi. Bayav, amaçlarının, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, vatandaşlara ve öğrencilere depremi, afeti öğretmek olduğunu belirterek, "Bu hafta boyunca ilköğretim, ortaöğretim ve son olarak ta üniversite öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenledik. Ayrıca Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde sivil savunma bölümü de bulunuyor. Bu bölümdeki arkadaşları da tatbikata bizzat katılmalarını sağladık. İleride bu görevde çalıştıkları zaman göreve hazır bir vaziyette bulunmalarını da istedik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!