Üniversitede bilim çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede bilim çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:13

Vakıf üniversitesinde düzenlenen ‘Moleküler Yaşam Bilimleri Üzerine FEBS Çalıştayı: Geleceğin Bilim Adamlarının Eğitimi’ etkinliğinde, geleceğin bilim insanlarını daha iyi yetiştirmek için yapılması gerekenler tartışıldı.

Haberin Devamı

Geleceğin bilim insanlarının eğitimi üniversitede düzenlenen çalıştayda ele alındı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde, Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu’nun (Federation of European Biochemical Societies-FEBS), ‘Moleküler Yaşam Bilimleri Üzerine FEBS Çalıştayı: Geleceğin Bilim Adamlarının Eğitimi’ gerçekleştirildi. İEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve FEBS Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Gül Akdoğan, çalıştayın Türkiye’deki moleküler yaşam bilimlerinin gereksinimlerini göz önüne alarak hazırlandığını belirtti. Prof. Dr. Akdoğan, etkinlik boyunca eğitimde inovasyon, elektronik öğrenme, lisansüstü eğitim ile eğitim ve araştırma ana konularının işlendiğini söyledi. Etkinliğin Uluslararası Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Birliği ve Türk Biyokimya Derneği’nin desteklediğini kaydeden Prof. Dr. Akdoğan şöyle dedi:
“Geleceğin bilim insanlarını daha etkin yetiştirmenin tekniklerini tartıştık. Öğrenci sayısı ve bilgi artarken, buna karşılık kaynaklar giderek azalıyor. Bu nedenle kaliteli eğitimin karşı karşıya kaldığı zorluklar üzerinde durduk. Geleceğin bilim insanlarını, özellikle tıp, diş hekimliği, biyokimya ve moleküler biyoloji gibi sağlık ve yaşam bilim alanlarında çalışacak bilim insanlarını yetiştirmek için klasik bilgi aktarımı yerine, öğrenciyi de öğrenme sürecine katan, birlikte öğrenmeyi motive eden, bilginin gerçek yaşam koşullarında uygulanmasına öncelik veren eğitim yaklaşımlarının benimsenmesi için adımlar atıldı.”

Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu Başkanı (FEBS) Prof. Dr. Nazmi Özer de, “Eğiticiler olarak gelişen teknolojilere adapte olmamız gerekiyor. Eğitimin, tıpkı bir zamanlar Köy Enstitüleri’nde olduğu gibi yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

FEBS Onursal Genel Sekteri Prof. Dr. Israel Pecht de, çatışmalar ve mücadelelerle dolu dünyada FEBS gibi farklı ülkelerden bilimi öncelemek için bir araya gelen bilim insanlarının toplumu yönlendirecek niyet ve güce sahip olduğunu ifade etti.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, bilimsel kongreye ev sahipliği yapmaktan ve eğitimin daha iyi bir şekilde nasıl aktarılacağını tartışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!