Üniversite adaylarına ‘mühendislik’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adaylarına ‘mühendislik’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 17:20

Üniversite adayları için tercih dönemi yaklaşıyor. Uzmanlar ise adayları uyararak, listeleri hazırlarken mühendisliklerin dikkate alınmasını öneriyor. TÜİK verilerine göre, mezun olan her 10 mühendisten 8’inin iş bulduğuna dikkat çekerek, geleceğin teknolojilerini mühendislerin gerçekleştireceğini vurguluyorlar.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak. Ağustos ayında da adaylar tercih listelerini dolduracak. Adaylara önerilerde bulunan uzmanlar, mühendislik bölümlerine dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre, mezun olan her 10 mühendisten 8’inin Türkiye’de iş gücü piyasasında değerlendirildiğini ve iş sahibi olduğunu vurgulayan Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Kuru, yeni nesil mühendislerin aktif, proje ve problem bazlı yetiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Kuru, “Çağımız teknoloji çağı. Yapay zeka, sanal gerçeklik, robotlar, sürücüsüz arabalar, akıllı kentler şimdiden yaşantımızın içinde. Geleceğin insanı teknolojinin sağladığı olanaklar sayesinde daha az çalışacak, yaşamın keyfini sürmeye daha çok zamanı olacak. İşte bu teknolojiyi geliştiren ve yönetenler geleceğin yaratıcı, girişimci lider mühendisleri olacak. Bu yüzden gelecek teknolojide, gelecek mühendislikte” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!