‘Uluslararası Osmanlı İstanbul’u Sempozyumu’ yapılacak

Güncelleme Tarihi:

‘Uluslararası Osmanlı İstanbul’u Sempozyumu’ yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 13:50

‘Uluslararası Osmanlı İstanbul’u Sempozyumu’nda, İstanbul’un tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi ele alınacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) ve 29 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle Osmanlı İstanbulu’nun tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminin aydınlatılması, nasıl ve hangi şartlarda bir Osmanlı şehri haline geldiğinin tespit edilmesi amacıyla “Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu” düzenleyecek . Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 29 Mayıs Çarşamba günü “Gravürlerle Osmanlı İstanbulu” sergisinin açılışıyla başlayacak sempozyum, İstanbul’un fethinin yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek.
İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın’ın başkanlık edeceği açılış oturumunda, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Klaus Kreiser ve Prof. Dr. İskender Pala’nın konuşma yapacak. Sempozyumda, 14 oturumda Osmanlı dönemi İstanbul’u pek çok boyutuyla ele alınacak. Etkinliğe yurtiçinden ve dışından çok sayıda tarihçi akademisyen katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!