Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda 5 madalya

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Fizik Olimpiyatında 5 madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2021 15:33

Avrupa Fizik Olimpiyatı, her yıl başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından lise öğrencilerinin katılımıyla düzenleniyor.  Avrupa Fizik Olimpiyatı 17-25 Temmuz tarihlerinde Litvanya merkezli olarak çevrim içi düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul'dan 4 öğrencinin yer aldığı 5 kişilik Fizik Olimpiyatı Takımı, 51. Uluslararası Fizik Olimpiyatı'ndan 5 madalyayla döndü.
TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında öğrenciler çeşitli eğitimler alıyor, ulusal ve uluslararası olimpiyatlara katılabiliyor. Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarına katılımlarını sağlamak.

76 ÜLKE YARIŞTI
Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, TÜBİTAK Olimpiyat Takımı eğitmenleriyle olimpiyat finallerine hazırlandı. Yarışma, deneysel ve teorik sınavlar olmak üzere iki tur şeklinde yapıldı. Türkiye'yi temsil etmek üzere seçilerek yetiştirilen Fizik Olimpiyat Takımı, 76 ülkeden 384 öğrencinin katıldığı 51. Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Ekipte yer alan Bayram Alp Şahin, Emir Akdağ ve Yaman Bora Otuzbir gümüş madalyaya, Alper Tezcan ve Eser İlke Genç bronz madalyaya sahip oldu. 51. Uluslararası Fizik Olimpiyatı'nda Türkiye’ye gurur yaşatan Fizik Olimpiyatı Takımına teşekkür eden İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Türkiye'nin millî teknoloji hamlesi başta olmak üzere bilimsel ve teknolojik tabanlı çalışmalarındaki büyük potansiyelini genç bilim insanlarıyla hayata geçirme fırsatı yakalayacak" dedi. 

BAKMADAN GEÇME!