Tusaş ne demek ve açılımı nedir? Tusaş neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tusaş ne demek ve açılımı nedir Tusaş neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 23:29

Bazı kelimelerin açılımları merak edilir ve Tusaş da bunlardan biridir. Özellikle birçok yerde kullanılması nedeniyle Tusaş en çok merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Tusaş açılımını öğrenebilir ve siz de doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Sizin için Tusaş ne demek ve açılımı nedir? Tusaş neyin kısaltması detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 Tusaş açılımı Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı olan bir kelimedir. Tusaş 1973 senesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Tusaş açılımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. olarak da bilinmektedir. 

 Tusaş Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Kelimelerin açılımlarının bilinmesi doğru yerde kullanılmaları için en önemli etkenlerden biridir. Tusaş açılımı Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığıdır. Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı 28 Haziran 1973 senesinde Türkiye'nin savunmasındaki dışa bağımlılığı azaltmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. Birçok kelimenin anlamının bilinmesi doğru yerlerde kullanılmaları için önemlidir. Dilimizi daha iyi konuşmak ve anlamak için kelimelerin açılımlarını ve kısaltmalarını bilmek gerekir. Tusaş birçok kişi tarafından merak edilen kelimeler arasındadır. Bu nedenle internette en çok aratılan ve araştıran kelimeler arasında sayılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Tusaş Neyin Kısaltması? 

 Tusaş kelimesinin açılımı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. olarak bilinmektedir. Bazı kaynaklarda Tusaş açılımı Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı olarak da bilinmektedir. Tusaş 1973 senesinde savunmanın dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kurulmuştur ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!