Güncelleme Tarihi:
Turşu herkesin evinde yapabileceği bir üründür. Turşu yaklaşık olarak 15 gün içerisinde olgunlaşır. 15 gün beklenilmesi turşu için yeterlidir. Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Turşu Kaç Günde, Haftada, Sürede Olur?
Evlerinde turşu yapmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biri de, kaç günde hazır hale geldiğidir. Turşuların olgunlaşma süreleri bulunur. Belirlenen sürelerden erken açılması durumunda, turşunun lezzeti olmayacaktır.
Bireyler lezzetli bir turşu yapabilmek için kaç günde olgunlaşacağını merak edebiliyor. Turşular 2 haftalık bir süre zarfında olgunlaşıyor. 2 hafta ağzı kapalı kalan turşular açılarak kolayca tüketilebilir.
Turşu Kaç Derecede Saklanır?
Turşu yapmak dışında, nasıl saklanacağını da oldukça önemli bir konudur. Bireyler turşuların kaç derecede saklanacağı konusunda bazı bilgilere ihtiyaç duyabiliyor. Turşular direkt olarak ışığa maruz kalmamalıdır. Serin ve gün ışına maruz kalmayacak alanlarda saklanılması gerekir. Sıcak ve sürekli sıcaklığın değiştiği bölgelerde saklanılması, turşunun kısa bir süre içinde bozulmasına neden olacaktır.