Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 13:06
Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsü’ne bağlı olarak açılan gastronomi bölümü tanıtıldı. Gastronomi alanında ihtiyaç duyulan niteliklere sahip, akademik ve güncel gelişmeleri takip eden, Türk ve dünya mutfak sanatlarını yorumlayabilen profesyonel şefler yetiştirmek ve dünyaya miras lezzetler bırakmak amacıyla kurulan ‘Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Türk Mutfak Sanatları Atölyesi’ bir sergi düzenledi. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı ve tanıtıldığı ‘Sofralar Sergisi’nde mutfağı gezen Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri sırayla baklava açtılar.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde, İstanbul Sabancı Öğretmenevinde faaliyetlerine başlayan “Türk Mutfak Sanatları Atölyesi sergisinde kurslara katılan kadınların yaptığı yemekler ve el işi süs eşyaları tanıtıldı. Sergiye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Selvinaz Aydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak ve iş insanı Demet Sabancı katıldı.
GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİR KÖPRÜ
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy konuşmasında; “Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesindeki Türk mutfak sanatları atölyesi ziyaretimizde buradaki faaliyetleri yerinde gördük. Olgunlaşma enstitüleri geçmişten geleceğe uzanan bir köprü görevi görüyor. Kadim tarihimizi, kültürümüzü geleceğe taşıyan merkezlerimizden biri. 29 ilimizde 30 olgunlaşma enstitümüz var. Sayın Bakanımızın eşi Nebahat Özer tüm buralarla tek tek ilgileniyor ama belki de asıl en büyük emeği buraya sarf etti. Tanıtımı yapılan ürünleri de çok beğendik. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.
ALANINDA YETKİN İNSANLAR YETİŞİYOR
İstanbul İl Milli Eğitim müdürü Levent Yazıcı ise, “Olgunlaşma enstitüleri güncel bilgileri geleneksel birikimimizle bütünleştirmek suretiyle araştıran, araştırdıklarını çok yönlü olarak birleştiren, yetkin meslek insanlarını yetiştiren bir kurum haline geldi. Eğitim alanının her boyutunda çok büyük fark oluşturacak yeniliklere çalışmalara imza attık. Bu süreçte olgunlaşma enstitülerimiz de çalışmalarını çeşitlendirerek sürdürdü ve Beylerbeyi olgunlaşma enstitümüzün içinde müstesna bir alan açılmış oldu. Burada hem profesyonel aşçılık eğitimlerini, beraberinde yine eğitimcilerin eğitimini programlayarak Türk mutfak sanatlarını gelenekten geleceğe bir anlayışla sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.