Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 14:41
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Dünya Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC) başkanlığına seçildi.
Prof. Dr. Mandal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri olarak GEDC Yönetim Kurulu'nda yer aldığını belirterek, 8-9 Mayısta Paris'te yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Ekim 2008-Ekim 2009 dönemi ve Ekim 2009-Ekim 2010 dönemi başkanlarının belirlendiğini kaydetti.
Ekim 2009-Ekim 2010 dönem başkanlığına oy birliğiyle seçildiğini ifade eden Prof. Dr. Mandal, dünyada yaklaşık 4 bin mühendislik okulu bulunduğunu, bu okulların dekanlarının oluşturduğu uluslararası bir konsey olduğunu söyledi.
Bu konseyin 21 kişiden oluşan yönetim kurulu bulunduğunu kaydeden Mandal, şöyle konuştu:
“Paris'te yapılan toplantıda dünyanın her yerinden destekle oy birliğiyle seçildim. Bu görevi ulusal alandaki başarı getirdi. Türkiye'deki çalışmalarımız dikkatle izlendi. Türkiye'de 95 dekanız. Düzenli olarak bir araya geliyoruz. Türkiye'de oldukça başarılı çalışmalarımız var. Bunun uluslararası boyuta getirilmesi için benden yardım istendi. Mühendislik alanındaki iyi uygulama örneklerinin, başarı öykülerinin uluslararası boyuta yayılmasına çalışacağız. Mühendis nasıl olmalı? Ülkeler arasında bir standart kazandırmaya çalışacağız. A ülkesinde farklı b ülkesinde farklı bir mühendislik tanımı olmasın istiyoruz. Bunlar uzun süreçler. Kolay işler değil ama bunu başaracağımıza inanıyoruz. İlişki ve iş birliğinin artmasına çalışacağım.”
Mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı, iyi uygulamaların tartışıldığı, güçlü ve zayıf yönlerin irdelendiği GEDC, 2006 yılının Ekim ayında kuruldu.
GEDC, mühendislik dekanlarının yönetim deneyimlerinin kazandırılması konusunda destek sağlamayı, mühendislik dekanlarının sanayi, özel sektör, hükümet, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşları ile iş birliği oluşturmasına yönelik girişimlerde bulunmayı, mühendislik dekanlarının bölgesel ve ulusal politikalarında liderlik yapabilmeleri için iş birliği ağı kurmayı, mühendislik eğitimini yaygınlaştırmayı ve daha çekici hale getirmeyi, inovasyonda iş birliği sağlamayı amaçlıyor.