Güncelleme Tarihi:
Karacabey, amaçlarının spor bilimine ve kültürüne katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bu amaç çerçevesinde yurt içi ve dışında 100'e yakın yayını bulunduğunu belirten Karacabey, şöyle konuştu:
"Yurtdışı indekslerde taranan yayınlarımızla alakalı İspanya Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu çalışma var. Dünya çapındaki bilim insanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve bu çalışmalara yapılan atıflarla alakalı ilk 2 bin bilim insanını sıralamış. Listeyi incelediğimizde 1276'ncı sırada olmanın mutluluğunu yaşadık. Sonuçta kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalar. Listede başka spor bilimci olup olmadığını kontrol ettiğimde tek olduğumu gördüm. Türkiye'de Anadolu'dan çıkan akademisyenlerin başarılı olabileceğini göstermek açısından mutluluk verici. Ülkemiz kabuk değiştiriyor. Bu anlamda Anadolu'daki arkadaşlarımızın da sesi olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz."
Doç. Dr. Karacabey, Türkiye'de spor bilimlerinin kurumsallaşmasını sağlayamadıklarına dikkati çekerek, bundan dolayı ortaya reel hedefler konulamadığını savundu. Elde ettiği başarının yurt dışında yayın yapmanın önemli olmadığını gösterdiğini belirten Karacabey, "Önemli olan yaptığınız çalışma, diğer bilim adamları tarafından ne kadar kullanılıyor, ne kadar fayda sağlıyorsunuz? Aslında bu düşünceye verilen bir ödüldür bu. Spor bilimlerinin bu noktada yetersiz kaldığını görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
"Türk sporu, altın çağını yaşıyor"
Ülke sporuna yön verme noktasında süreci iyi değerlendiremediklerini aktaran Karacabey, bilimsel çalışmalar uygulamaya döküldükçe, projelendirildikçe ülke sporuna ve spor kültürüne katkı sağlayacağını söyledi.
"Şimdi başımızda sporu çok seven bir devlet başkanımız var" diyen Karacabey, sözlerini şöyle tamamladı:
"Her türlü sportif faaliyetlere destek veriyor. Bu bağlamda baktığımızda Türk sporunun altın çağını yaşıyoruz. Spor kültürü yaşam şekli olmaya başladığı zaman ortaya sağlıklı toplum ve sporcu nesil çıkacaktır. Dolayısıyla dışarıdan sporcu ithal etmek zorunda kalmayacaksınız. Bu, ülkemiz açısından gerçekten üzücü bir durum. Genç ve büyük nüfusa sahibiz, kendi sporcularımızı yetiştirme noktasında yanlış yapıyoruz. Bu yanlıştan dönüldüğünde devlet büyüklerimizin de altyapı ve tesis destekleriyle bilimsel temelleri oturttuğunuz zaman başarı kaçınılmazdır."