Tunceli Üniversitesi 11 Kasım'da eğitime başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Tunceli Üniversitesi 11 Kasımda eğitime başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 16:54

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, 11 Kasım’da yeni kampüse taşınarak eğitim öğretime başlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tunceli'de 6 bin üniversite öğrencisinin açıkta kaldığı yönündeki haberlerle ilgili konuşan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ bu öğrencilerin 11 Kasım'da eğitime başlayacaklarını söyledi. Üniversitenin yeni kampüsünü gezen Rektör Boztuğ, iddialarla ilgili şöyle konuştu:
“Eylül ayında toplamı 60 bin metrekare olan birinci etabın üst yapısını teslim aldık. Altyapıda mahkeme durumu olduğu için iki aylık bir gecikme yaşandı. Bu gecikmenin nedeni de bundan kaynaklanıyor. Altyapının sömestre yetiştirilmesi için çok çaba harcadık, ancak yetişmedi. Kurban Bayramı'nda da 9 günlük zaman kaybımız oldu. Şu an itibariyle 11 Kasım Pazartesi günü 5 bin 150 öğrenci, 300 akademik personel, 200 idari personel, yaklaşık 200 hizmet alımı ve 30 Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan gelen personelimizle burada eğitim öğretim çalışmasına başlayacağız.”

Haberin Devamı

Üniversitenin elektrik ve su konusundaki sorunlarının çözüldüğünü, asfaltlama çalışmasına ise başladıklarını anlatan Rektör Boztuğ, herkesin yapıcı hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.
Okulun yeni kampüsüne taşınması nedeniyle sömestr tatilinin 40 günlük bir gecikme yaşayacağını aktaran Rektör Boztuğ, “10 Haziran 2014 tarihinde bitmesi gereken sömestr normalde bu kampüse taşınma nedeniyle 40 gün sonra bitecek. Yani temmuz ayının sonunda bitecek” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!