Güncelleme Tarihi:
Girişimcilik Kampüsü’ne katılan öğrenciler, “avatar” kimliği alarak, sanal gezinti yapabiliyor, girişimcilik derslerine girebiliyor, arkadaşlarıyla kafede sohbet edebiliyor. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Murat Özoğlu, yenilikçi iş fikri olan lise öğrencilerine destek sağlamak için Girişimcilik Kampüsü’nün kurulduğunu söyledi. Özoğlu, TÜBİTAK’ın internet sitesi üzerinden ulaşılabilen girişimcilik eğitimleriyle Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamayı ve öğrencilere, erken yaşlardan itibaren girişimcilik konusunda öğrenme ve uygulama deneyimi sunmayı amaçladıklarını söyledi.
Eğitimlerin ilgi çekici hale getirilmesi için tüm eğitim programının üç boyutlu sanal kampüs ortamında “avatar” kimlikleriyle verilir hale getirildiğini dile getiren Özoğlu, “Sanal kampüste avatar kimliğini alanlar, kampüste gezinti yapabiliyor, girişimcilik derslerine katılabiliyor, hatta arkadaşlarıyla kafede oturup sohbet edebiliyor. Geçen yıl sanal ortamda başlatılan girişimcilik eğitimlerine yaklaşık bin 500 lise öğrencisi katıldı” dedi.
Sanal eğitimlere devam
Özoğlu, lise öğrencilerinin sanal eğitimlere mekandan ve zamandan bağımsız şekilde istedikleri zaman katılabildiğini ifade etti. Üniversite öğrencilerine yönelik genel, teknoloji ve sosyal girişimcilik kategorilerinde girişimcilik yarışması düzenlediklerini de bildiren Özoğlu, bu yarışma için internet ortamında videolu eğitimler hazırladıklarını anlattı. Özoğlu, bu yılki Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’na üniversite öğrencilerinin 28 Şubat’a kadar başvuru yapabileceklerini hatırlattı.