TİKA'dan Tacikistan'da engelliler meslek lisesine tekerlekli sandalye desteği

Güncelleme Tarihi:

TİKAdan Tacikistanda engelliler meslek lisesine tekerlekli sandalye desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 13:41

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan engelliler meslek lisesine 60 adet tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Haberin Devamı

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Duşanbe'de bulunan okulun ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor. TİKA'nın, lisenin yurt binası ve yemekhane tadilatı ile diğer inşaat işleri konusunda destek vermesi planlanıyor.

Engelliler Meslek Lisesi

1948 yılında İkinci Dünya Savaşı'ndan kurtulan Sovyet dönemi yaralı askerlerin tedavileri için kurulmuş olan lise, bugün engelliler meslek lisesi olarak 244 öğrenciye eğitim veriyor. Öğrencilerin halka daha hızlı kaynaşabilmeleri bakımından engelliler meslek lisesinde, radyo ve televizyon tamirciliği, radyo mekanik uzmanlığı, terzilik, ayakkabı, buzdolabı ve diğer beyaz eşya tamirciliği konusunda kurslar veriliyor. Engelli meslek lisesinde 1948'de muhasebecilik kursu verilmesi ile başlatılan eğitim faaliyetlerine, ayakkabıcılık kursu, 2002'de bilgisayar sistemi ve internet teknolojisi kursu verilmeye başlandı. Tacikistan Cumhurbaşkanı İmomali Rahmonov'un isteği üzerine 2012'de buzdolabı ve beyaz eşya tamiri kursu da açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!