TİKA'dan Afganistan'daki kız okuluna destek

Güncelleme Tarihi:

TİKAdan Afganistandaki kız okuluna destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 14:03

Afganistan'da birçok alanda proje gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Belh vilayetinin merkezi Mezar-i Şerif şehrindeki Bektaş Kız Ortaokulu'na malzeme desteği yaptı.

Haberin Devamı

Malzemenin teslimi için düzenlenen törene, Türkiye'nin Mezar-i Şerif Başkonsolosu Güneş Yeşildağ, Belh İl Milli Eğitim Müdürü Kays Mehir Ayin, TİKA Mezar-i Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan ve Afgan yetkilileri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ayin, Afgan halkının Türk halkından çok memnun olduğunu, bu memnuniyetin ve dostluğun daha da derinleşerek devam edeceğini söyledi.

Mezar-i Şerif'te birçok uluslararası yardım kuruluşunun bulunduğuna işaret eden Ayin, söz konusu kuruluşların arasında TİKA'nın yaptığı işlerin takdire şayan olduğunu belirtti.

Başkonsolos Yeşildağ da ülkede bugün zorlukların aşılması için eğitim imkanlarının güçlendirilmesinin, izlenebilecek en iyi yol olduğunu söyledi.

Türk devletinin ve halkının yardımlarının devam ettiğini vurgulayan Yeşildağ, başta eğitim ve sağlık alanlarında hayata geçirdikleri projelerin diğer alanlarda da süreceğini vurguladı.

TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Karadoğan da "Bugün Bektaş Kız Ortaokulu'na teslimini gerçekleştireceğimiz 320 adet öğrenci masa-sırası ve 16 adet öğretmen masa ve sandalyesinin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri masa ve sıraları yenilenen sınıfları gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!