TEV’den 9 bin 500 öğrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

TEV’den 9 bin 500 öğrenciye burs
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 17:33

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 9 bin 500 öğrenciye burs sağlayacak.

Haberin Devamı

Vakıf, yeni öğretim döneminde yurt içinde maddi desteğe ihtiyacı olan meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 lira, üniversite gençlerine aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 700 lira ve doktora öğrencilerine aylık bin lira burs vereceğini açıklandı. Öğrenciler 20 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında “www.tev.org.tr” adresinden burs başvurusu yapabilecek.

TEV’den yapılan açıklamada, 1967’den bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren vakfın, yeni eğitim-öğretim yılında da maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere destek olmaya devam edeceği belirtildi.

Vakfın, kuruluşundan bu yana yurt içinde yaklaşık 200 bin gence eğitim desteği verdiği vurgulanan açıklamada, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV’in bu yıl 9 bin 500 öğrenciye burs sağlayacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

Yüksek öğrenim bursuna başvuracak adaylarda bazı özellikler arandığı aktarılan açıklamada, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için fakülte veya yüksek okula giriş puan sırasına göre önde olmak, ara sınıflardaki öğrenciler için başarısız dersin bulunmaması veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2.5 olup, bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak gibi şartlar gerektiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!