Ters yöne girmenin cezası 2022 - Ters yön cezası nedir, ne kadar ve kaç TL

Güncelleme Tarihi:

Ters yöne girmenin cezası 2022 - Ters yön cezası nedir, ne kadar ve kaç TL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 17:43

Ters yön cezası, hareket halindeki bir aracın bir aracın zorunlu istikametin tam tersi yönde hareket etmesi durumuna trafik kanununda ise, ters yön olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle pek çok ciddi kaza meydana geliyor. Bu tür olayları önlemek için konulan büyük cezalar vardır. Her yıl ceza için ödenen tutarlar da birbirinden farklılık gösteriyor. Ters yön cezası nedir, ne kadar ve kaç TL sizler için derledik.

Haberin Devamı

Trafikte cezalar caydırıcı bir şekilde kadar belirleniyor. Birden çok hata yapan ve trafik kurallarını hiçe sayan kişilerin ise, ehliyetine geçici bir süreliğine el konulur.

Ters Yön Cezası Nedir?

Trafikte ters yöne doğru gidecek şekilde araç kullanmanın cezası trafik kanunun çeşitli maddelerine göre belirleniyor.

Ters Yön Cezası Ne Kadar ve Kaç TL?

Trafikte ters yöne girmek, ciddi kazalara neden olabiliyor. Bu nedenle de ters yöne girmenin de caydırıcı cezaları vardır. Geçen sene ise, trafikte ters yöne doğru araç kullanmanın cezası, 1339 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında ise bu tutara belli oranda bir zam getirildi ve ceza tutarı daha da arttırılarak bu tutar ise, 1.823 TL şeklinde kabul edildi. Ama cezanın tebliğ edildiği tarihten başlamak üzere 15 gün içinde ödeme yapıldığı durumlarda % 25 oranında indirim uygulanıyor. Aynı zamanda ters yöne girmek, 20 ceza puanı almanıza yol açıyor. Trafikte ters yöne girmenin cezası ise, 2022 yılı erken ödeme ücreti olarak 1367,25 TL şeklinde belirlendi.

Haberin Devamı

Ters Yöne Girmenin Cezası 2022

Trafikte hareket halinde olan araçların en çok yaptığı hatalardan birisi de genellikle ters yöne girmektir. Bazen kestirmeden gitmek bazen yolları bilmemek bazen de mecburi nedenlerden dolayı kişiler ters yönde bulunan bir yola girebilir. Ama bu durum trafiğin çok ciddi oranda akışını bozabilecek bir durumdur. Bu gibi durumlarda ise, kişilerin belli ceza tutarlarını da ödemesi gerekir. Trafikte ters yöne girmiş olan bir sürücünün 2022 yılında ödemesi gereken ceza tutarı ise, 1823 TL’dir. Bu cezayı eğer kişiler 15 gün içinde öderse ödenmesi gereken tutar ise, %25 indirimli olur.

 

BAKMADAN GEÇME!