TEOG Sınav Sonuçları Açıklanmadığı Halde Dereceye Girdiler

Güncelleme Tarihi:

TEOG Sınav Sonuçları Açıklanmadığı Halde Dereceye Girdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 13:05

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG 1. Dönem sınavında dereceye girenler açıklandı mı? TEOG sınavında dereceye girenler kimler? TEOG ile ilgili merak edilenler haberimizde!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen TEOG 1. Dönem sınav sonuçları açıklanmadan sınavda dereceye girenler belli oldu. Sakarya Ferizli Belediyesi tarafından bazı öğrencilere dereceye girdiği gerekçesi ile hediye takdim edildi.

Temel Eğitim Ortaöğretim Geçiş sınavının baş harflerinden oluşan TEOG, ilk olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılından bu yana 8. Sınıflar için yapılan bir sınav sistemidir. SBS yerine gerçekleştirilen TEOG’da Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve İngilizce dersleri için 2. yazılı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi için ise 1. Yazılı niteliğinde. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı TEOG’un 1. Dönem sınavları hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz 25 Kasım–26 Kasım tarihlerinde gerçekleşmişti.

Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerindeki öğrenciler sokağa çıkma yasağı nedeniyle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girememiş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise bu adaylar için 12-13 Aralık tarihinde mazeret sınavı yapmıştı. Mazeret sınavının da yapılması üzerine gündeme TEOG’un ne zaman açıklanacağı sorusu geldi.

Haberin Devamı

Ancak Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği TEOG Sınav Sonuçları henüz açıklanmamışken bazı öğrencilerin dereceye girdiği iddiası gündeme geldi.

Henüz sınav sonuçları resmi olarak açıklanmadan Sakarya Ferizli Belediyesi tarafından düzenlenen hediye takdim töreni gündeme bomba gibi düştü. Sakarya Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, belediyenin toplantı salonunda düzenlediği bir törenle 4 öğrenciye TEOG 1. Dönem sınavında dereceye girdiği iddiası ile hediyeler verdi. Törene dereceye girdiği düşünülen 4 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Öğrencileri başarılarından dolayı hediyelerini vererek tebrik eden AKP’li Başkan yaptığı açıklamada tüm soruları doğru bir şekilde cevaplayan öğrencileri motive etmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Ayrıca bu öğrencilerden Ebrar Beyza Aydın’ın isminin Ferizli ilçesinde bulunan bir parka verileceğini ifade etti.

Ferizli Belediyesi tarafından yerel basın mensuplarına gönderilen açıklamada “Ferizli Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli İlçesi okul müdürleri ve dereceye giren öğrenciler katıldı. Başkan Soğuk emeği geçen öğretmenlere seslenerek, “Toplumun kültür temelini sizler atıyorsunuz” denildi.

Haberin Devamı

Başkan Soğuk, TEOG’ta başarılı olan öğrencileri ve emeği geçen okul öğretmenlerini Ferizli Belediyesi’nde kabul ederek, çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Soğuk, özellikle TEOG sınavında soruların tamamını doğru yanıtladığı belirtilen Ferizli Ortaokulu öğrencisi Ebrar Beyza Aydın’a hediye verirken, “Bu kızımızın isminin Ferizli’de yapacağımız parkımıza verileceğini, buradan açıklıyorum” dedi.

Başkan Soğuk dereceye giren öğrencileri ve öğrenciler üzerinde emeği geçen öğretmenleri örnek göstererek önemli açıklamalarda bulundu. Soğuk açıklamalarında, “Şu an karşımda görmüş olduğum bu tablo benim için çok gurur verici. Gelecekte sizlerin bilgilerinize çok ihtiyacımız olacak. İnşallah okullarımızla böyle bir araya gelip, okullarımızın durumunu konuşarak ve eğitimde yeni projelerle Ferizlimiz adına başarılı olan gençlerimizin sayısını arttırmak istiyoruz. İlçemizden böyle başarılı öğrencilerin çıkması diğer gençlerimizi de teşvik edecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!