Güncelleme Tarihi:
TEOG sınavı saat kaçta başlayacak ve kaç saat sürecek sorusu öğrenciler ve veliler tarafından merak edilmeye devam ediyor. MEB tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu yarın yapılacak. Yarınki oturumda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girecek. Yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenlenecek sınavlara, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor. Peki, TEOG sınavı yarın saat kaçta başlayacak? TEOG kaç saat sürecek?
26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavı nedeniyle okullar tatil edildi. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. 8. sınıf öğrencileri sınava girerken diğer ilkokul ve ortaokul öğrencileri tatil yapacak. Bu günlerde liselere tatil yok.Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) edinilen bilgiye göre tatil süresi 2 gün, yani 28 Nisan Cuma günü okullar tatil olmayacak.
TEOG SINAVI HAKKINDA BİLGİLER
TEOG ikinci dönem sınavları 26 Nisan'da başlayacak ve 2 gün sürecek. Merkezi ortak sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılımı öngörülüyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda gerçekleştirilecek. Sınavın yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde yapılacak oturumları, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması, tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek. Öğrenciler, 26 Nisan Çarşamba yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Sınav düzenlenecek okullarda, sınav günleri ders yapılmayacak.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nden Klinik Psikolog Gülşah Ergin, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin velilerine uyarılarda bulund. Ergin, “Birçok öğrenci, ilköğretimden liseye geçiş döneminde bu sınanma duygusunu ilk defa çok yoğun bir şekilde deneyimliyor” diyerek şunları söylüyor:
“Birçoğunun yoğun bir stresle karşı karşıya kaldığı bilinen bir gerçek. Bu yaş grubundaki öğrencilerde yüksek stres kaynağının sınava hazırlanmak olmadığı, stresi doğuran esas faktörün anne - baba ve eğitimcilerin davranışlarıyla şekillenen bakış açısı olduğu araştırmalarla ortaya kondu. Yani öğrencilerin bu dönemini ebeveynlerden ve eğitimcilerden ayrı olarak düşünmek çok da mümkün değil. Araştırmalar, ailesinden ve öğretmenlerinden yeterince destek gören, sosyal desteği olan öğrencilerin daha başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca öğrencilerin yalnızlık ve sınav kaygı seviyeleriyle akademik başarıları arasında da doğru orantılı bir ilişki olduğu biliniyor.”