TEOG başarısı

Güncelleme Tarihi:

TEOG başarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 21:38

Hürriyet gazetesi ve Tonguç Akademi işbirliğiyle hazırlanarak her salı ve perşembe günü verilen TEOG deneme sınavı desteği devam ediyor. Hürriyet’teki sorularla hazırlandıkları TEOG sınavından iyi sonuç bekleyen öğrencilerden teşekkür mesajları var.

Haberin Devamı

TONGUÇ Akademi hocalarının hazırladığı ve Hürriyet gazetesinde yayımlanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) deneme sınavları ile ilgili, öğrencilerden olumlu görüşler alındı.

Özellikle 23-24 Kasım’da yapılan gerçek TEOG sınavlarının ardından öğrenciler ve ailelerinden teşekkür mesajları geldi. Anadolu’nun en uzak illerinde, herhangi bir test veya deneme sınavı kitabı alma imkânı olmayan veya bulamayan öğrenciler, Hürriyet’te yayımlanan denemeler sayesinde sınava hazırlandıklarını ve olumlu sonuç beklediklerini iletti. Öğrencilere sürekli üzerinde durulacak konular ve soru tipleriyle ilgili uyarılarda bulunarak rehberlik desteği de verdiklerini belirten Tonguç Akademi kurucularından Talha Doğan, başarıya ulaşmalarının sırrını şöyle anlattı:
“Sınavdan önceki gece yapılan canlı yayınımızı 410 bin kişi izledi. Bu şu demek, sınava girenlerin neredeyse yarısı bu yayını izliyor ve bize güveniyor. 2.5-3 senedir yapıyoruz bu işi. Öğrencinin her zaman yanındayız. Onların neyi anlayamadığını biliyoruz. Sınav komisyonunun şimdiye kadar nasıl sorular sorduğunu takip ediyoruz. Öğrencilerin kendilerine daha fazla zaman ayırması için daha çabuk bilgiye ulaşmasını hedefleyen bir ekibiz. Öğrenciyle dertleniyoruz yani. Onlara 5 dakikada fiilimsiyi öğretirim deyince ilgisini çekiyor ve öğreniyor. Bütün kurumlarda üniversite ve liseye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ayrı hocalar girer. Biz hepsiyle ilgileniyoruz.

Haberin Devamı

Geçen sene TEOG sınavında üniversiteye girişte ilk aşama olarak uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tarzı bir soru çıktı ve bunun yeniden gelebileceğini düşündük, öğrencilere de söyledik. Sınavlarımızda YGS tarzı sorulara yer verdik ve sınavda benzerleri çıktı.

MEB’İ KAYNAK ALDIK

Şimdiye kadar üniversite ve liseye giriş sınavlarının tamamını taradık. Sınav komisyonunun hangi tarz sorular sorabileceğini anlamaya çalıştık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kazanımlarını inceledik ve öğrencilerin hangi tarz sorularda hangi kazanımları bilmesi gerektiğini veya nerelerde zorlandığını sahada inceledik. Sınav komisyonunun bunları sorabileceğini düşündük. Bakanlık öğrencilere kitapları ücretsiz dağıtıyor bu da bir fırsat eşitliği yaratıyor. Sorularımızı kitaplardaki bilgilere göre hazırladık. Bakanlığın kitaplarını kaynak aldık, oradaki hikâye ve grafikleri sorularda kullanmaya çalıştık.

Haberin Devamı

YENİ BİR SORU TARZI

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki akademisyen arkadaşlarımızdan destek alıyoruz, sorularımızı inceliyorlar veya onlar bize soru gönderiyorlar biz de sınavlar için uygun olup olmadığını söylüyoruz. Güvendiğimiz hocalardan da soru alıyoruz. Ayrıca MEB kazanımları hafifletti ve neyin vurgulanması, neyin anlatılmaması gerektiğini tek tek yazdı. Hürriyet’in denemelerinde de bakanlık ne diyorsa onu yaptık, ‘bunu sormayacağım’ diyorsa sormadık. MEB, birkaç kazanımı bir arada sorguluyor. Bu yeni bir soru tarzıdır. Biz bunu tespit ettik ve ona göre de soru hazırladık. Bakanlık ne soracağım diyorsa onu soruyor, sürpriz yapmıyor. Buna bağlı kalınca da ortaya güzel şeyler çıkabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!