TEOG 3. nakil sonuçlar açıklandı - TEOG sonuçları sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

TEOG 3. nakil sonuçlar açıklandı - TEOG sonuçları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 09:44

TEOG 3. nakil sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. TEOG sonuçları MEB tarafından az önce açıklandı. İşte TEOG sonuçlarını sorgulayabileceğiniz adres

Haberin Devamı

TEOG 3. nakil sonuçları MEB tarafından az önce açıklandı..

MEB bu sabah attığı tweet ile TEOG 3. nakil sonuçlarının ne zaman açıklayanacağını duyurdu. Buna göre;

Ortaöğretim kurumlarına  yerleştirmeye esas 3.nakil sonuçları bugün saat 9.45'te adresinden açıklanacak.

3 NAKİL TAKVİMİ

28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak. Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır.

Haberin Devamı

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklar .
Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açıköğretim kurumlarına yönlendirilecek. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı
yatılı kalabilecekler.

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!