Güncelleme Tarihi:
İlki kasım ayında gerçekleşen TEOG sınavının 2. oturumları için hazırlıklar devam ediyor. İstedikleri liseye gidebilmek için iyi bir puan almayı hedefleyen öğrenciler, bir yandan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek 2. sınavlar için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da TEOG sınav tarihini araştırıyor. Peki, 2. TEOG sınavı ne zaman yapılacak?
TEOG SINAVI NE ZAMAN?
Öğrencilerin hangi lisede okuyacağını belirleyen TEOG sınavının 2. dönem oturumu 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve binlerce öğrenci sorulara doğru yanıt vermek için ter dökecek.
TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?
Çeşitli TEOG puan hesaplama robotları ile Ocak ayında açıklanacak olan TEOG sonuçlarını beklemeden puanınıza yakın bir oranda sonuçlar alabilirsiniz. Açıklanan soru ve cevaplardan elde ettiğiniz doğru yanlış sayınızı bir kenara not ederek TEOG puan hesaplama araçlarına doğru ve yanlış sayınızı girerek gerçek puanınıza yakın sonuçlar elde edebilirsiniz.
Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi
b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması
c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi
ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması
d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması
f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,
g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,
ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.
h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. demişti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerin, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacağını dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır.'' demişti.