TED Rönesans Koleji açılıyor

Güncelleme Tarihi:

TED Rönesans Koleji açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 12:59

İlki Beykoz Acarkent’ te bulunan TED okullarının ikincisi TED Rönesans Koleji adıyla Küçükyalı’da faaliyete geçecek.

Haberin Devamı

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 eğitim öğretim yılında İstanbul Küçükyalı’da hizmete geçmeye hazırlanıyor. 35 milyon TL yatırımla 20 bin metrekarelik alanda kurulacak okulda, 1.200 öğrenci eğitim alacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde eğitim verecek kurum, 2014-2015 yılı için anaokulundan itibaren 6’ıncı sınıf dahil öğrenci kabul edecek.

Okulda, İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretilecek. Okul; kapalı spor salonu, plastik sanatlar atölyesi gibi birçok derslik, hobi ve etkinlik alanlarını içerecek. Yaklaşık 8 bin metrekarelik açık alanda ise 3 basketbol sahası, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler bulunacak. Okulun irtibat ofisi, 27 Ocak tarihinden itibaren öğrenci ve velilerle tanışmak üzere hizmet vermeye başlayacak.

Haberin Devamı

Gelirler eğitime harcanacak

TED Rönesans Koleji’yle ilgili tanıtım toplantısına katılan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu Rönesans Eğitim Vakfı’nın “Nitelikli ve eğitimli yeni nesiller yetiştirmek” amacıyla, Türk Eğitim Derneği’nin temel ilkeleri, vizyon ve misyonunun örtüştüğünü belirterek, bu amaçla işbirliğine gidildiğini söyledi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, TED Ankara Koleji mezunu olmaktan gurur duyduğunu ve başarısını okuluna borçlu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
“TED ve Rönesans Holding işbirliğiyle, eğitim sektöründe fark yaratacak hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Elde edilecek gelirleri Rönesans Eğitim Vakfı’na bağışlayarak tekrar eğitime yönlendirmeyi amaçlıyoruz.”

TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak da yaptığı konuşmada, öğrenci odaklı, farklılıklara saygılı, bilgiyi keşfettiren ve takım çalışmasına inanan eğitim anlayışıyla hareket edeceklerini söyledi.

Basın toplantısına, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak, TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, TED Rönesans Koleji Kurucu Temsilcisi Süha Günel ve TED Rönesans Koleji Kurucu Müdürü İpek Ak katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!