Güncelleme Tarihi:
Tarlatan, elbiselerin bazen de abiyelerin altına giyildiğinde prenses gibi hissetmenizi sağlayacak olan bir parçadır. Fakat tarlatan kullanırken bazı durumlara dikkat etmek gerekir.
Tarlatan Nedir?
Tarlatan, gelinlik ve bazı abiye elbiselere kabarıklık vermesi ve yürürken ayağa dolanmaması amacıyla kullanılır. Genellikle; balenle yapılan ve gelinliğin altına giyilen kabarık bir iç etek olarak bilinir. Özellikle de prenses kesim gelinlik modelleri de çok sık tercih edilir.
Tarlatan Nasıl Yapılır?
Gelinlikteki eteğin daha düzgün durmasını sağlayan, görselliği artıran, tarlatanın pek çok çeşidi vardır. En önemli konu ise, gelinliğin şekli ve stili ile uyumlu olacak bir şekilde doğru tarlatan modelini seçmektir. Kabarık prenses model için farklı, balık etekli bir model için farklı tarlatan modelleri seçilmelidir.
Tarlatan Nasıl Katlanır ve Giyilir?
Gelinlik her kadın için en anlamlı giysilerden birisidir. Uzun bir süre boyunca korumak isteyeceğiniz gelinliğinizi kılıfına doğru bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Gelinlikler alındığında evde denenmek için kılıfından ya da çantasından da çıkartılması gerekir. Durumun bu şekilde olduğu için gelinliği eski haline getirmek bir çile haline dönüştürebilir. Bu alanda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için tercih edebileceğiniz gelinlik katlama yöntemleri bulunur. Özellikle de bu yöntemler üzerinden çok daha uzun bir süre boyunca gelinliği istediğiniz bir şekilde koruyabilirsiniz. Tarlatan katlama ve saklama yöntemleri şu şekildedir;
Tarlatanlı Gelinliği Kılıfa Koyma: Tarlatanlı gelinliği katlamak kadınları en zorlayan konular arasında yer alır.
Gelinlik modellerinin pek çoğunluğunda tarlatan gelinliğe dikili bir şekilde sunulur. Bazılarında ise, tarlatanlar ayrı bir şekilde sunulur.
Genellikle tarlatanlı gelinliklerin katlanmasında en zorlanılan bölüm ise bu kısımlardır. Çünkü gelinliği katlarken genellikle bu bölümleri kırma düşüncesi insanların akla gelebilir.
Önceden bu bölümleri katlama sırasında bazı kırılmalar söz konusu olurken, günümüzde ise bu sorun aşılmıştır.
Katlama sırasında tarlatanı kırma gibi yaşanan durumlardan dolayı endişe etmenize de gerek yoktur. Katlama sırasında da ise, tarlatanı katlamaktan korkmadan gelinliği kendi kutusuna ya da kılıfa rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.
Gelinlik katlama işlemi yapılırken öncelikli olarak gelinliğin eteklerini yana doğru katlayarak işe başlamanız gerekir. Daha sonra ise, yukarı doğru dikdörtgen bir şeklinde katlama yapmanız gerekir.
Son olarak da gelinliğin beden kısmı üste kalacak bir şekilde katlayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
Tarlatan Çeşitleri Nelerdir?
Gelinlik tarlatan çeşitleri gelinliğin şeklini belirleyecek olan etek kısmının ne kadar kabarık olduğuna göre değişiklik gösterir. Tarlatanın özelliğine göre gelinliğin kesimine ve tarlatanın kumaşına göre çeşitli tarlatanlar bulunuyor. Seçtiğiniz gelinliğe hangi tarlatanın daha uygun olacağı konusunda gelinlik firmalarından yardım alabilirsiniz.