Tarih kitapları elden geçiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Tarih kitapları elden geçiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 13:10

Bakan Avcı, “Her düzeydeki tarih kitapları elden geçiriliyor. Bizi birleştirmesi beklenen ama ne yazık ki ayıran ifadeler tarih kitaplarından temizlenecek. Bütün millete hitap edecek hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde yapılan Avrasya Türk Dili Ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sepozyumu’nda konuştu. Bakan Avcı, Talim Terbiye Kurulu’nun (TTK) tarih kitaplarını elden geçirdiğini belirterek, “Her düzeydeki tarih kitapları elden geçiriliyor. Bizi birleştirmesi gereken ama ayıran ifadeler tarih kitaplarından temizlenecek. Bütün millete hitap edecek hale gelecek. Kitapların yazımı konusunda TTK çalışma içerisinde” dedi.

Bakan Avcı, sempuzyum çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarih kitaplarında ne tür bir düzenleme yapıldığı sorusuna, “Madde madde sayamam ama bütün tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor. Her düzeydeki tarih kitapları, bir bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlanıyor. Bu sürekli devam edecek bir çalışma. Sonuçlanmış bir çalışma değil. Tamamlandığında hangi ifadelerin çıkarılıp, yerine hangi bilgilerin geleceğini hep beraber göreceğiz” cevabını verdi. Bakan Avcı, tarih kitaplarında yer alan ve kendisini rahatsız eden ifadelerin bulunup bulunmadığı sorusuna, “Çok var” diyerek yanıt verdi. Ancak bu ifadelere örnek vermeyerek, “Onları düzelttiğimiz zaman göreceğiz. Ucu açık bir çalışma iyi bir çalışma olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi’nde başlayan Avrasya Türk Dili Ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sepozyumu 17 Mayıs Cuma günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!