Güncelleme Tarihi:
SINAVA BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamaya göre, “Yurt Dışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” uyarınca STS, YÖK ve ÖSYM tarafından yapılacak. Sınava, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere YÖK'e başvuran ve STS'ye girmesine karar verilen adaylar başvurabilecek.
STS'ye bugün başlayan başvurular, 4 Eylül Salı gününe kadar devam edecek. Adaylar, sınava girebileceğine dair YÖK karar yazısı, fotoğraflı 2007-STS Sınav Başvuru Formu ve 150 YTL'lik sınav ücretinin banka dekontunu en geç 4 Eylül Salı günü mesai bitimine kadar YÖK Denklik Birimine elden veya kargo yolu ile gönderecek.
STS'ye girecek adaylar, 2007-STS Kılavuzu ve 2007-STS Sınav Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sınav ve başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi 2007-STS Kılavuzundan edinilebilecek.
ÖSYM tarafından yapılacak sınavların birinci aşaması 23 Eylül Pazar, ikinci aşaması da 25 Kasım Pazar günü Ankara'da yapılacak. YÖK tarafından yapılacak sınavların birinci ve ikinci aşamalarının tarihleri ise STS Kılavuzundan öğrenilebilecek.
SINAV YAPILACAK ALANLAR
2007-STS'de YÖK tarafından sınav yapılacak alanlar şöyle:
Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Biyoloji, Biyoteknoloji, Diş Hekimliği, Endüstriyel Elektronik, Felsefe, Fizik, Hukuk, İç Mimarlık, İletişim, İktisat, Kamu Yönetimi, Kimya Öğretmenliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Tarih, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği ve diğer.
2007-STS'de ÖSYM tarafından sınav yapılacak alanlar ise şunlar:
Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Elektrik Mühendisliği, İşletme, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Mimarlık, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Tekstil Mühendisliği, Tıp, Uçak (Havacılık) Mühendisliği, Uluslararası ilişkiler ve diğer.