Güncelleme Tarihi:
AÖL öğrenci giriş işlemi aracılığıyla sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belgeleri ne zaman yayımlayacağını araştırmaya devam ediyor. AÖL öğrenci girişi ile sınav giriş belgesini çıktı olarak alacak olan öğrenciler, 1-2 Temmuz aralığında sınava katılım sağlayacak. Peki, AÖL sınav yerleri ne zaman ve nasıl öğrenilecek? İşte, öğrenci girişine dair bazı detaylar
AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?
Açıköğretim Ortaokulu ile aynı günlerde AÖL ve MAÖL sınavları, 1-2 Temmuz tarihlerinde tamamlanacak. sınav giriş yerleri ise 29 Haziran itibariyle aşağıdaki linkler aracılığıyla öğrenilebilecek.
AÖL VE MAÖL SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULU SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
SINAVDA YANINIZA NE ALMALISINIZ?
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
- Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
- Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.
Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.
KAÇ PUAN ALINCA MEZUN OLUNUR?
Mezuniyet için toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Bu alt limitlere sahip olan öğrenciler, Açık Öğretim lisesinden mezun olabilir.
MEZUNİYET BELGELERİ HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE
Mezuniyet hakkında saip olan öğrencilerin diplomaları, sonuçların açıklanmasının hemen ardından hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.
Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)
"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.