Kümülatif ne demek? Kümülatif nedir? Kümülatif TDK kelime anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kümülatif ne demek Kümülatif nedir Kümülatif TDK kelime anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 01:05

Anlamı en merak edilen kelimeler arasında Kümülatif gelir. Özellikle yazılı kaynaklarda çok sık karşılaşılan kelime olarak öne çıkan Kümülatif, yasal bazı belgelerde de değerlendirilmektedir. Pek çok kişi bu yüzden İnternet üzerinden bu kelimenin ne anlama geldiği konusunda bilgi almaya çalışmaktadır. Peki kümülatif ne demek? Kümülatif nedir? Kümülatif TDK kelime anlamı.

Haberin Devamı

Kökeni Fransızcadan gelen Kümülatif kelimesi, Türkçede yerleşik olarak kullanılan yaygın sözcüklerden biridir. Hem sözlü hem de yazılı olarak gündelik yaşamda çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Birçok kişi bu kelimeyi cümle içerisinde gördüğü zaman ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyor.

 Kümülatif Ne Demek?

 Türk Dil Kurumu üzerinden incelendiği zaman cümle Türk kelimesine karşılık olarak, ‘kümeli’ sözcüğü bizi karşılamaktadır. Yani Türkçe üzerinden bakıldığı zaman bu kelimenin anlamı olarak, ‘kümeli’ şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda felsefi açıdan bir bilgi veya kümülatif bilgi biçiminde de ele alınmaktadır.

 Genel açıdan tanımına ele almak gerekirse; ‘Birikerek artması yani verilerin birikmesi suretiyle üst üste toplanması’ anlamına geldiğini söylemek mümkün. Elde bulunan herhangi bir verinin birikmesi üzerinden toplanması ile ortaya çıkan durum şeklinde de ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Kümülatif TDK Kelime Anlamı

 Son dönemlerde en çok merak edilen kelimeler arasında kümülatif veriyor. Özellikle TDK üzerinde bakıldığında bu kelimeye karşılık, ‘kümeli’ sözcüğü ele alınmaktadır. Aynı zamanda felsefi bilgi şeklinde de ifade ediliyor. Bu kelimeyi yukarıdaki anlamı üzerinde cümle içerisinde kullanabilir ya da bir yerde gördüğünüz zaman daha iyi konuyu idare edebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!