‘Sözlük Özgürlüktür Projesi’nde ödüller verildi

Güncelleme Tarihi:

‘Sözlük Özgürlüktür Projesi’nde ödüller verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 13:10

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, ‘Sözlük Özgürlüktür Projesi’nin önemine dikkati çekerek, “Biz, ‘1000 öğretmene ulaşabilir miyiz?’ sorusunu kendimize sorarken, 6 bin 200 öğretmene ulaştık” dedi. Proje kapsamında düzenlenen yıl sonu programı ve ödül töreninde, yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’nde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce “Sözlük Özgürlüktür Projesi” kapsamında gerçekleştirilen, yıl sonu programı ve ödül töreninde, öğrencilerin proje kapsamında hazırladıkları çalışmalardan örnekleri paylaştı. Ahlaki ve ilmi hazırlığın gerçekleştirilebilmesi için Türkçe’ye hakim olunması gerektiğini söyleyen Yelkenci, “Türkçe’miz elimizde olursa, dünyaya adalet ve insanlık için güzel çalışmalar sunmaya devam edebiliriz ama dilimiz elimizden gittiğinde, birbirini anlamayan, duygularını bilmeyen cahil insanlara dönüşürüz” diye konuştu.     Yelkenci, Türkçe’ye hakim olmak ve güzelliklerini diğer insanlara en güzel şekilde sunmak için eğitimcilerin elinden geldiğince katkı sunmaya çalıştıklarını işaret ederek, şunları söyledi:     

Haberin Devamı

“İstanbul’un eğitim camiası olarak, Türkçe’ye layık şekilde kalıcı çalışmalar yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Sözcük okuma eylemini merkezine yerleştirdiğimiz, sözlüğe hakim olmak noktasında gerçekleşen ‘Sözlük Özgürlüktür Projesi’, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından sahiplenildi. Bu çalışmamız çok güzel bir noktaya geldi ve bugün burada bunu hep beraber müşahede ediyoruz.”     

Proje kapsamında, yıl boyunca 39 ilçe, 950 okul ve 6 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen çalışmaların da birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Yelkenci, “Biz, ‘1000 öğretmene ulaşabilir miyiz?’ sorusunu kendimize sorarken, 6 bin 200 öğretmene ulaştık. Bu durum, Türkçe mevzu bahis olduğu zaman öğretmenlerimiz büyük bir aşk ve heyecanla Türkçe’mizle ilgili çalışmalara sahip çıktıklarının göstergesi. Keza öğrencilerimizin de çalışmalara katılmaktan çok büyük bir mutluluk duyduklarını görüyoruz.” diye konuştu.     

JÜRİMİZ ZORLANDI
Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) Başkanı ve Sözlük Özgürlüktür Proje Koordinatörü Asım Gültekin ise öğrenci ve öğretmenlerin etkinliklere heyecanla katıldıklarını ve çalışmalar sonunda çok güzel çalışmaların ortaya çıktığını dile getirerek, bu anlamda klasik eserlerin titizlikle okunduğunu söyledi.  Özel ve tarihi anlamda değerli olan kelimeleri de öğrencilerin ezberlediğini aktaran Gültekin, şöyle devam etti:     

Haberin Devamı

“Günlük hayatta kullanmadığımız kelimeleri çocuklarımızın birbirleriyle oynarken kullandığına şahit olduk. Hocalarımıza ulaşırken zorunluluk değil de benimseyerek kelimelerimizle ve çocuklarımızı kelimelerin zengin dünyasıyla buluşturmayı isteyen öğretmenlerimizle çalışmalarımızı yürütmek istedik. Böylece ilçelerimizde duyarlı bir ekip oluşturduk, okullarımızda da çok güzel bir benimsemeyle karşılaştık. Etkinlikler hazırlanırken bir seferlik değil, tüm sene boyunca devam eden çalışmaların olması da ayrıca mutluluk veren bir durum. Son haftalarımızda, 4 bin 500 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen yarışmalarımızı hayata geçirdik, öğrencilerimizin birikimi karşısında ise jürimiz çok zorlandı. Seneye inşallah projemizle ilgili çok daha güzel çalışmalara imza aratacağını düşünüyorum.”     

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, yarışmalarda dereceye giren ilkokul, ortaokul ve liselerde 7 alanda birincilere, ilkokul, ortaokul ve liselerde 7 alanda ikincilere, yine ilkokul, ortaokul ve liselerde 10 alanda üçüncülere, madalya ve klasik eserlerden oluşan kitaplar takdim edildi.     

Ayrıca, öğretmenler arasında 2 alanda birinci, 2 alanda ikinci ve 4 alanda üçüncü olanlara, klasik eserlerden oluşan kitap paketi verildi.     

 

 

BAKMADAN GEÇME!