Sözleşmeli öğretmenler de aile bütünlüğü istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenler de aile bütünlüğü istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 15:20

MEB tarafından, kadrolu öğretmenler için 2 Ocak’ta başlatılan özür grubu tayin başvuruları 8 Ocak’ta sona erecek. Bu kapsamda olmayan sözleşmeli öğretmenlerse “aile bütünlüğünü sağlamak” gerekçesiyle, sosyal medya üzerinden seslerini bakanlığa duyurmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kadrolu öğretmenler için eş durumu, sağlık, güvenlik, engellilik gibi özür grubu atamaları için il içi ve iller arası tayin başvurusunu almaya başladı. Başvurular 8 Ocak’ta sona erecek. Ancak, bu haktan kadrolu öğretmenler yararlanabilirken sözleşmeli öğretmenler yararlanamıyor. Çünkü sözleşmeli öğretmenler atandıkları okulda 4 yıl çalıştıktan sonra kadroya geçebiliyor, ardından 2 yıl daha aynı okulda görev yaptıktan sonra tayin isteyebiliyorlar. Başvuru süreciyle birlikte birlikte sözleşmeli öğretmenler de özür grubu kapsamında tayin hakkı istediği dile getirmeye başladı. Özellikle aile bütünlüğünü sağlayamadıklarından şikayet eden öğretmenler Twitter üzerinden sesini Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurmaya çalışıyor. İşte sözleşmeli öğretmenlerin yorumlarından bazıları:

Haberin Devamı

HemEşimizHemİşimiz @SogutluCosar
Sözleşmeli öğretmenler de depresyonda ve mutsuzluk yapıştı artık bize. Aile bütünlüğünden mahrum kalmak demek bizim için yıkım oldu. İki eş de sözleşmeli öğretmenlerinki aileden sayılıyor da eşleri gelemeyen öğretmenler neden aileden sayılmıyor? Eğitimde kalite bu halde mi artacak?

şüheda‏ @suheda15244303
Doğunun tüm eğitim yükünü sözleşmeli öğretmenlere yüklemek çok üzücü.. 40 bin ile çözüm bekleniyor bir de 950 bin kadrolu öğretmenlere yük verilsin lütfen.. Sözleşmeli öğretmenler çok şanslı Aile özrümüz yok. Sağlık sorunumuz yok. Güvenlik sorunumuz yok!!

zehra Berktaş‏ @zberktas
Bir de sözleşmeli öğretmenler yuvalarına çocuklarına kavuşacak deseniz nolur. Onların gözyaşları bizi kavuruyor, hasta iken onların yanında olamıyor, mutluluk ve üzüntülerinde yanlarında olup paylaşamıyoruz. Duyulsun artık sesimiz. Derdimize o kadar kolay çare bulabilirler ki...

ece kucukali‏ @ecekucukali
Tüm sözleşmeli öğretmenler aile birliğinin sağlanmasını ve özür grubu haklarından yararlanmayı bekliyor.

Esma ÖZDEMİR‏ @prensim2424
Sözleşmeli öğretmenlerin yuvaları yıkıldı aileler öğretmenler mutsuz böyle başarı mı sağlanır

nazansm‏ @nazanmelikoglu
Sözleşmeli öğretmenler 6 yıl çakılı, ailesinin yanına gidemiyor, hangi aile 6 yıl birbirinden ayrı dayanabilir ki? Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli...

Haberin Devamı

TeacherWoman‏ @TeacherWoman16
Sayın Müsteşarım siz de bir babasınız bizi en iyi siz anlarsınız aile denilince akan sular durur biz sözleşmeli öğretmenler ise en kıymetli varlıklarımızdan evlatlarımızdan 1,5 yıldır ayrıyız isteğimiz sadece aile birliği.

Ali Sahin‏ @a_sahinn15
Sözleşmeli öğretmenler bugün de ailelerinden uzakta idi. Çok değil sadece 1.300 km. Sözleşmeli öğretmenler aile bütünlüğü bekliyor.

Mustafa Gönenç‏ @MustafaGonenc
Sözleşmeli öğretmenler birbirinden km’lerce uzakta iki ayrı evde aile olmanın yuvalarını ayakta tutmanın zorluğunu yaşıyor.

Ahu Çavuş‏ @ahubaltacavus
Sözleşmeli öğretmenler ailelerine kavuşmak istiyor.

Merve Kartal‏ @mrvkartal1
Sözleşmeli öğretmenler eş durumu hakkı bekliyor sayın Cumhurbaşkanım duyun sesimizi aile olamıyoruz, yuva kuramıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!