Güncelleme Tarihi:
Patronlar, rektörler, müdürler önce bu işe burun kıvırdı, pek yanaşmadılar. Ama etrafta bu dünyada konuşulanları duydukça bakıyorum ufak ufak giriyorlar. Henüz pek cesaret edemeyenler takma isimlerle sadece “gözlem” yapmakla yetiniyorlar. Konuşulanları sessizce izliyorlar. Biraz daha cesur olanlar adıyla, sanıyla, fotoğrafıyla yerlerini alıyor, hatta görüş beyan ediyorlar. Bazen işin şevkine kapılıp ilk yaptıkları projeleri, planladıkları çalışmaları, eğitimdeki değişikliklere karşı tepkilerini burada dile getiriyorlar. Patronlarını ya da rektörlerini, müdürlerini orada gören bazı çalışanlar da onlardan geri kalmıyor. Ama bazen iş çığrından çıkmıyor değil. Ne kadar çalıştıklarını ya da yöneticilerini ne kadar sevdiklerini, onların ne kadar eşsiz olduklarını şairane bir şekilde dile getirmekten de çekinmiyorlar!
Bana gelince, bu dünyada pek eğleniyor, birçok haber de yakalıyorum. Her ne kadar bazıları gibi interaktif olmasam da, istediğimi buluyorum. Sektörle ilgili gelişmeleri bir nebze de olsa takip ediyorum. Kim nereye geçmeyi planlıyor, kime yağcılık yapıyor, kime pas veriyor, kim kiminle dalaşıyor hepsi ortada. Anlayacağınız bana malzeme çok.
Ama kurumların, özellikle eğitim kurumlarının bu mecrayı doğru ve hedefe yönelik olarak kullanmaları şart. Çünkü, onları sadece çalışanlar ya da öğrenciler değil, aday veliler de takip ediyor. Bir ya da birkaç yıl sonra çocuklarını verecekleri kurumların çalışanları konusunda biraz fikir sahibi oluyorlar.
Yani bir yanda medya, bir yanda veliler, bir yanda rakiplerin olduğu bu arenada sosyal medyayı haberleşme ya da egolarını pohpohlamak için değil, iletişim kanalı olarak doğru kullanmaları gerekir. Hep “biz 1 numarayız” demek de doğru değil, burada hiç yer almamak da. Samimi, içten cümleler kurup, işi abartmadan, olduğun gibi olmak, vereceğin mesajı net vermek en iyisi.
UNUTMAYIN
Özel okulların kayıtları başladı. Önce bir tercih listesi yapın. Sonra en az 3’e indirin. Size en uygun olanı çocuğunuzu da yanınıza alarak gezin. Bahçesinde oturun, öğretmenlerin tutumlarını izleyin, koridorları gezin. Gerçi bir okul daha güvenliğinden itibaren size fikir verir, ama emin olmak için siz yine de küçük bir tur yapıp, aklınızdaki soruları ilgililere sorun. Sakın okulun yüzme havuzuna, albenisine kapılıp, öğretmenlerinin tecrübesini, derslerin işleyişini, yabancı dil öğretme durumunu, dünyaya bakışını, öğrenciye davranışlarını gözardı etmeyin.
***
SBS başvuruları ATM’lerde yapılıyor. Öyle bankaya gidip, saatlerce sıraya girmeyin. Ya internetten ödeyin, ya da ilgili bankaların ATM’lerine gidip aşama aşama ödemenizi yapın. Bu aralar dikkat, ATM önleri bile kalabalık. Para yatırdıktan sonra mutlaka okul müdür yardımcınızla görüşün. Çocuğunuzun ismi e-okulda başvuranlar arasında yer alıyor mu?