Sosyal Güvence nedir? Nereden ve nasıl öğrenilir? Sosyal güvence ne zaman biter?

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Güvence nedir Nereden ve nasıl öğrenilir Sosyal güvence ne zaman biter
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 20:02

Sosyal güvence, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan sosyal güvencenin ne olduğunu öğrenebilir ve nereden alındığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sosyal Güvence nedir? Nereden ve nasıl öğrenilir? Sosyal güvence ne zaman biter detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

 

 Sosyal güvence, birçok katkıyı sağlaması için hükümet tarafından verilen destektir. Toplum üyeleri yemek, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları sosyal güvence sayesinde karşılar.

  Sosyal Güvence Nedir?

  Sosyal güvence, birçok kişi tarafından ne olduğu merak edilen konulardan biridir. Toplum içerisinde yaşayan her bireyin sosyal güvence ile ilgili bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Sosyal güvence, devlet tarafından toplumda yaşayan her birey için yemek, barınma, sağlık gibi konularda ihtiyaçlarının karşılanması için verilen desteklerdir. Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından sosyal güvence yaşlılara destek, çocuk yardımı, işsizlik sigortası, engelli yardımı, tıbbi tedavi, evrensel sağlık hizmeti, ebeveyn izni ve çocukların bakımı için destek olarak tanımlanmıştır.

Haberin Devamı

  Sosyal güvence sayesinde devlet toplumunda yaşayan bireyler için bazı hizmetler verir ve bu hizmetlerden de yararlanmasını sağlar. Mutlaka ülkede yaşayan herkesin sosyal güvencesini bilmesi ve sosyal güvencenin hizmetleri hakkında da bilgi sahibi olması gerekir. Devlete ait uygulama ve hizmetlerden sosyal güvence sayesinde faydalanmak mümkündür. Her devletin kendi vatandaşları için yapması gereken hizmetler vardır ve sosyal güvence ile bu sağlanmaktadır. Toplum olmanın ve toplumda yaşamanın bir getirisi olarak sosyal güvenceyi saymak mümkündür.

  Nereden ve Nasıl Öğrenilir?

  Toplumda yaşayan her bireyin sosyal güvence ve kendi sosyal güvencesi hakkında bilgi sahibi olması önemlidir. Hizmetlerden faydalanmak için hizmetlerin ne olduğunu ve hangisinden faydalanabileceğini bilmek önemli bir konudur. Sosyal güvenceyi nereden ve nasıl öğrenmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak isteyen birçok kişi vardır. Sosyal güvenceyi öğrenmek için öncelikle e-devlet olarak bilinen siteye ya da https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu sitesine girmek gerekir. Yani e-devlet sitesinin sosyal güvence ya da sosyal güvenlik kurumu sayfasına girmek gerekir.

  Sonrasında e-devlet sitesine TC kimlik no ve şifre ile giriş yapmak gerekir. En son primleriniz hangi sigorta biriminden ödeniyorsa onu bulmanız ve buna göre sosyal güvencenizi öğrenmeniz mümkündür. Sosyal güvence hakkında bilgi sahibi olmak bu imkanları kullanmak oldukça önemlidir. Sosyal güvencede sigorta primlerinin 4A, 4B ya da 4C'den ödenmesi mümkündür. Her birinin kendi içinde imkanları ve hizmetleri bulunduğundan öncelikle sigorta primini bulmak ve sonrasında imkanlardan yararlanmak gerekir. Her iş kolunun ve iş alanının kendi sigorta primi mevcuttur ve hangi prime giriyorsa ondan sigorta ödemeleri yapılmaktadır.

Haberin Devamı

  Sosyal Güvence Ne Zaman Biter?

  Sosyal güvence devlet tarafından her vatandaşa verilen hizmetler anlamına gelmektedir. Devlet içerisinde yaşayan herkes devlet tarafından bakılma ve hizmet alma hakkına sahiptir. Bu nedenle sosyal güvencenin ne zaman bittiği de merak edilen konular arasındadır. Çalışma durumunda kişilerin sosyal güvenceleri her zaman devam eder. 18 yaşın altındaki kişiler ailelerinden sosyal güvenceye sahiplerdir ve 18 yaşını geçtiklerinde de 25 yaşına kadar anne babalarından faydalanmaya devam ederler.

  18 yaşından sonra öğrenci olarak devam edilmesi halinde anne babadan sosyal güvenceli olurlar. Fakat 18 yaşından sonra çalışmaya başlayan herkesin ailelerinden bağımsız olarak sosyal güvenceleri olduğu bilinir. Emekli olan kişilerin de emeklilik açısından sosyal güvenceleri devam eder. Bu sayede toplumda yaşayan herkesin hayatı son bulana kadar sosyal güvencesinin devam ettiği bilinmektedir. Hayatı son bulan kişilerin devlet tarafından sosyal güvenceleri de son bulur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!