Güncelleme Tarihi:
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) öğrencileriyle işbirliği yapan Sosyal Bilgiler öğretmeni Rabiye Kahraman, projesine ‘Senin gibi olmam için elimden tutar mısın?’ adını verdi. 2005 yılında başlatılan proje ile Seviye Belirleme Sınavı’nda başarı elde edilince, başarıda katkısı olanlara teşekkür belgesi verildi.
Türkiye’ye örnek proje
Rabiye Kahraman, ‘Senin gibi olmam için elimden tutar mısın?’ projesinin Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı. Kahraman, projenin en büyük hedefini, “Akademik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olmak, fırsat eşitliğine dayalı akademik başarıyı destekleyici faaliyetler yapmak, eğitim-öğretim ortamlarının niteliğini arttırmak” olarak açıkladı. Rabiye Kahraman, “Biz bu konuda bir hayli başarılı olduk. Öğrenciler derslerde ve sınavlarda daha başarılı oldu. Çocuklar düzenli çalışma alışkanlığı kazandı, kötü alışkanlıklar engellendi, okula duyulan güven ve saygı arttı. Necatibey Eğitim Fakültesi’nde toplum hizmet uygulamaları dersi alan öğretmen adayları, öğretmenlik tecrübesi kazanma imkanı elde etti, kurumlar arası işbirliği güçlendi. Biz okul olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, SBS için öğrencilerimize, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, Türkçe, matematik, İngilizce dersleri veren Necatibey Eğitim Fakültesi üçüncü ve dördüncü sınıfındaki öğretmen adaylarına teşekkür etmek için belge hazırladık. Genç meslektaşlarıma ve işbirliği kapsamında bize bu olanağı sağlayan okul müdürümüz Cafer Uslu, Milli Eğitim Müdürümüz Sabri Caner ve NEF Dekanı Prof. Dr. Bülent Özdemir ile öğretim üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Balıkesir’e bağlı Yeniköy’de 1970 yılında dünyaya gelen Rabiye Kahraman, küçük yaşta babasını kaybedince, ilkokulu bitirdikten sonra ailesinin maddi durumunun kısıtlı olması nedeniyle eğitimini bırakmak zorunda kaldı. Bir süre ev ekonomisine katkı sağlamak için terzi yanında çalışan Kahraman, daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursa katılıp kuaförlük sertifikası aldı. Uzun yıllar kuaförlük yapan Kahraman, öğretmen olmayı bir türlü aklından çıkarmadı ve okumaya karar verdi. Balıkesir Karesi Ortaokulu’nun sınavlarına girerek, 1995 yılında ortaokul diploması alan Rabiye Kahraman, 1998 yılında da kız kardeşleri Zeliha Kahraman ve Seda Kahraman Gülen ile Açık Öğretim Lisesi’ni bitirdi.
Aynı yıl girdiği üniversite sınavlarında Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF)Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazanan Kahraman, 2002 yılında hayalini gerçeğe dönüştürdü. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) başarılı olan Kahraman, sosyal bilgiler öğretmeni olarak Çorum’un Kargı İlçesi’ne atandı, bir yıl sonra Balıkesir Gazi İlköğretim Okulu’na tayini çıktı. Depo öğretmen olarak görev yapan Kahraman, 2005 yılında atandığı Fatih Ortaokulu’nda projesini hayata geçirdi. Bu yıl ders veren 75 NEF öğrencisine törenle teşekkür belgesi verildi.