Sonu kaş ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli kaş ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu kaş ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli kaş ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Türkçe oldukça zengin bir dil olarak bilinmektedir. Özellikle Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ve kullanım şekilleri de çok önem taşımaktadır. Kaş ile biten kelimeler de oldukça fazladır. Sonu kaş ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli kaş ile biten kelimeler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sonu kaş ile biten çok sayıda kelime bulunmaktadır. Türkiye'de kullanılan anadil Türkçedir. Türkçe içerisinde bulunan çok sayıda kelimeler bulunur. Kelime ekleri ile birlikte sözcükler de zenginleşecektir.

 Sonu Kaş İle Biten Kelimeler Listesi

 Türkçe dünya genelinde en çok kullanılan dillerden bir tanesidir. Özellikle de cümle kurulurken kullanılan kelimelerin aldıkları ekler de önem taşımaktadır. Kelime bilgi yarışmalarında ve özellikle scrabble gibi kelime oyunlarında da kelime dağarcığının yoğun olması çok önemlidir. Sonu kaş ile biten kelimeler cümle içerisinde de çok fazla kullanılabilir. Sonu kaş ile biten çok sayıda kelime bulunmaktadır.

 3 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 Genel kültür yarışmaları ve kelime bulma oyunlarında kelime bilgisine ve eklerin kullanımına çok dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle hecelemelerine göre ve harf sayısına göre kaş ile biten kelimeler öğrenilebilir. 3 harfli olan ve kaş ile biten kelimeler şu şekilde sıralanabilir; Aşk, kaş, şak.

Haberin Devamı

 4 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 Kaş ile başlayan dört harfli kelime "kaşı" olarak bilinir. Kaşı, kaşımaktan gelir. Üç harfli olarak kullanılan kaş bir kelime olarak da anlam ifade etmektedir. Kaş ise gözlerin üzerinde yer alan ve kemerli şekillerde birer çizgi oluşturan kısa kıllardan oluşmaktadır. Bununla ilgili bazı cümleler ise şu şekilde sıralanabilir;

 - Adam kırçıl kaşlarını çatarak sinirli bir ifade ile karşımda durdu.

 - El yanına gitse de kaşını gülüşünü sevdiğim.

 - Kaşla göz arasında dediğini yaptırdı.

 - Haylaz çocuk kaşını duvara çarpmış.

 - Kaşları keman yayı kadar güzel ve cezbediciydi.

 5 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 Günümüzde arkadaşlarla zaman geçirildiğinde çeşitli oyunlar oynanır. Özellikle de kelime oyunları ve genel kültür yarışmaları da çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle de harflerine göre bakıldığında kelimelerin anlamları ve kullanım alanları da bulunabilir. Aynı zamanda kelimelerin ekler ile kullanımlarına da dikkat edilir. Bilinen 5 harfli kaş ile biten kelime olarak yalnızca "Alkaş" bulunmaktadır. 5 Harfli kaş ile biten kelimeler çoğu zaman kelime yarışmalarında ve genel kültür sorularında çıkabilir. Bu nedenle çok sayıda kelime bilmek de önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

 6 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 Türkçede bilinen çok sayıda kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin aldıkları ekler ve kullanım alanları da son derece önemlidir. Kaş ile biten çok sayıda kelime bulunmaktadır. Özellikle de 6 harfli kaş ile biten tek bir kelime bulunmaktadır. 6 Harfli kaş ile biten tek kelime Nakkaş olarak bilinir.

 

 7 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 

 Türkçeyi doğru bir şekilde kullanmak ve doğru ifadeler kullanmak çok önem taşımaktadır. O nedenle kaş ile biten kelimelerin anlamları ve kullanım alanları da uygun şekillerde gerçekleşmelidir. Günümüzde bilinen 7 harfli kaş ile biten tek kelime karakaş'tır. Karakaş aynı zamanda çoğu kişi tarafından soyadı olarak da kullanılır. Karakaş cümle içerisinde yoğun olarak kullanılmaktadır.

 

Haberin Devamı

 8 Harfli Kaş İle Biten Kelimeler

 

 Zengin bir dil olan Türkçe içerisinde çok sayıda kelime bulunmaktadır. Kelime dağarcığı geniş olan dilimizde 8 Harfli kaş ile biten tek bir kelime bulunmaktadır. O nedenle 8 harfli kaş ile biten tek kelime münakkaş olarak bilinmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!