Sivas’ta 1200 öğrenci cinsiyet eşitliği eğitimi aldı

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ta 1200 öğrenci cinsiyet eşitliği eğitimi aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 14:37

Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirme Projesi (ETCEP) kapsamında, Sivas’taki 4 pilot okulda 1200 öğrenciye yönelik gerçekleştirilen ’Okul Temelli Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kampanyası’nın kapanışı yapıldı.

Haberin Devamı

Okullarda kız ve erkek çocuklar arasındaki cinsiyet eşitliği ilkesini yaygınlaştırmayı, eğitim sisteminde eşitliğe ve toplumsal cinsiyete duyarlı yaklaşımın benimsenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ETCEP’in, Trabzon, İzmir ve Şanlıurfa’dan sonra Sivas’ta da yerel toplumsal seferberlik çalışmaları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, düzenlediği basın toplantısında Sivas’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

‘1200 ÖĞRENCİ FAYDALANDI’

İsmail Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Sivas’ta Halide Edip Adıvar Anaokulu, Sivas Mevlana Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu ile Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak seçildiğini söyledi. Buralarda öğrenim gören 1200 öğrenci, 66 gönüllü öğretmenlerin katılımıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiği ve proje kapsamında öğrencilerin velilerine yönelik de seminer verildiği kaydeden Yıldız, "Edebiyatın, tarihin, kültürün ve saymakla bitmez öyle bir şehirdeyiz. Bu projede Sivas pilot olarak seçmemizin dayanakları bunlar. Sivas’ı biz Ankara’dan izliyoruz. Bu işi güzel bir şekilde götürdü. Projemiz gerçekten Türkiye’de ses getirdi. Bizim en büyük hedefimiz proje bittikten sonra bunun devamlılığı sağlamak olacak" dedi.

Haberin Devamı

EŞİTLİĞİN RESMİNİ ÇİZDİLER

Proje kapsamında öğrenciler aracılığı ile veliler arasında da toplumsal cinsiyet eşitliği kavramıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan projeye dahil olan pilot anaokullarından ilkiyle Sivas’ta çalışmalar yapıldı. Minik öğrenciler, ‘Mesleğin cinsiyeti olur mu?’, ‘Dilimizin cinsiyeti var mı?’ gibi etkinlikler kapsamındaki resim ve boyama çalışmaları ile projeye katıldı. Kadın ve erkeklerin hak ve fırsatlardan tam ve eşit bir biçimde yararlanmaları ve sorumlulukları eşit olarak bölüşmeleri olarak tanımlanabilecek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Mimar Sinan İlkokulu özel eğitim sınıfında da etkinlik yapıldı. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda topluma yerleşen, ‘Erkekler ağlamaz’, ‘Kadınlardan güçlü liderler çıkmaz’, ‘Erkekler yemek yapamaz’, ‘Kadınlardan iyi sürücü olmaz’ gibi kalıp yargılar konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar da yapıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!