Sırım ne demek, ne anlama gelir? Sırım kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Sırım ne demek, ne anlama gelir Sırım kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2021 17:17

Birçok farklı alanda ortak şekilde kullanılan bir anlama sahip olarak sırım kelimesi öne çıkar. Özellikle değişik alanlarda kullanılsa bile amacı ortak olduğunu söylemek mümkün. Peki, Sırım ne demek, ne anlama gelir? Sırım kelimesinin TDK sözlük anlamı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Günlük yaşamda sırım kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Ancak aynı zamanda bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiği bilinmez. Taşımış olduğu anlamı ile beraber ortak şekilde birçok farklı yerde kullanılır.

 Sırım Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Bazı işlerde ip yerine kullanmak üzere kesilmiş olan, sicim kalınlığındaki esnek deri parçası sırım olarak ifade edilir. Aynı zamanda ince ve uzun bir ip olduğunu da ifade etmek mümkündür. Bu şekilde dayanıklı yapısı ile beraber farklı yerlerde özel bir kullanım imkanı vermektedir. Aynı zamanda ince ve uzun yapısı ile beraber mecazi olarak da uzun boylu insanlar için kullanıldığını söylemek mümkün.

 Sırım Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman sırım kelimesi farklı işlerde kullanılmak üzere ip yerine değerlendirilen esnek bir deri parçası olarak öne çıkar. Aynı zamanda uzun ve ince yapısı ile beraber sicim kadının da bir görüntüye sahiptir. Pek çok farklı alanda özel yapısı ve gücü ile beraber yaygın olarak kullanıldığını söylemek mümkün. Ayrıca taşıdığı anlam kapsamında tek başına veya cümle içerisinde kullanılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!