“Sınav adaletli bir durum”

Güncelleme Tarihi:

“Sınav adaletli bir durum”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 14:09

Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan ÖSYM Başkanı Ömer Demir, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi. Sınavın adaletli bir durum olduğunu vurgulayan Demir, bu sene yapılan değişiklikleri hatırlatarak, “Öğrenciler sınav başlamadan en son 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmalı. Yoksa sınava giremeyecek. İlk kez yine bu sene muhakeme yeteneklerini ölçen açık uçlu sorular sorulacak. Öğretmenlik bölümlerinin tamamı LYS ile öğrenci alacak. Yetenek seçmiyoruz ama bu kadar katılımın olduğu bir sınavda subjektif olmadan yetenekleri ortaya çıkarmayı, sorularla gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, Of Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla" projesi kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Demir, Of Sahil Günbatımı Kültür Merkezi'ndeki programda, Of ilçesindeki liselerin 10 ve 11’inci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Şans faktörüyle başarının her zaman mümkün olmadığını dile getiren Demir, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.     

Başarılı olmak için bilgiye ihtiyaç olduğunu belirten Demir, "Bilgiyi de elde etmek için hangi alandaysanız o bilgi için çok çalışmalısınız. Çalışmak gerekiyor. Şans başarısına güvenmeyin. Şans her zaman herkesin yanında olmaz. Zeka için de övünmek doğru bir şey değil. Çünkü zeka da Allah vergisi bir olgu. Çabalarımızla çalışmalarımızla elde edeceğimiz başarılarla övünmek hakkımız. Aşırı güven ve aşırı güvensizliğin tehlikeli. Dengeli bir güven oluşturulması gerekiyor" dedi.     

Haberin Devamı

Prof. Dr. Demir, sınavın adaletli bir durum olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Çünkü sınav var ki kimseye boyun eğmiyorsunuz, kimseye yalvarmak zorunda değilsiniz. Bu sistemle çalışırsak nereye kadar gitme gücümüz varsa oraya kadar gidebiliriz. Bu sene sınavda değişiklikler yapıldı. Sınava girecek öğrenciler sınav başlamadan en son 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmalı. Yoksa öğrenci sınava giremeyecektir. İlk kez yine bu sene muhakeme yeteneklerini ölçen açık uçlu sorular sorulacak. Öğretmenlik bölümlerinin tamamı LYS ile öğrenci alacak. Yetenek seçmiyoruz ama bu kadar katılımın olduğu bir sınavda subjektif olmadan yetenekleri ortaya çıkarmayı, sorularla gerçekleştirmeye çalışıyoruz." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!